Evenimentul Zilei > International > Epidemia terorii. Coronavirusul lovește turismul din Nordul îndepărtat
Epidemia terorii. Coronavirusul lovește turismul din Nordul îndepărtat

Epidemia terorii. Coronavirusul lovește turismul din Nordul îndepărtat

Primul caz de infecție depistat în nordul Finlandei a declanșat frica. La Murmansk, fluxul turistic va scădea cu 80% luna viitoare

Duminica trecută, o femeie de 32 de ani din Wuhan, orașul chinez unde se află epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, fotografia, alături de alți turiști chinezi, aurora boreală la Saariselkä, populară destinație turistică din Finlanda.

Două zile mai târziu, vacanța femeii se sfârșea. A fost transportată la spitalul regional din Rovaniemi iar joi, Institutul național de sănătate finlandez a confirmat că este infectată cu coronavirusul 2019-nCoV.

„Ne așteptam ca noi cazuri de infectare, via deplasările turistice, să fie identificate și în Finlanda. Riscul de răspândire a bolii în Finlanda este însă foarte scăzut și, prin urmare, oamenii nu ar trebui să-și facă griji” , a declarat, citat de The Barents Observer, Mika Salminen, directorul Institutului finlandez de sănătate și bunăstare publice, într-o declarație de presă.

Saariselkä, la trei ore de mers cu mașina la nord de Rovaniemi, este o stațiune populară de schi și snowboard, cu mii de turiști chinezi ce vin în fiecare iarnă.

Turiștii chinezi au devenit cel mai mare grup de vizitatori străini în Laponia, o regiune care a însumat, din ianuarie și până în noiembrie 2019, 2,6 milioane de cazări peste noapte.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE