Evenimentul Zilei > Actualitate > ENERGIA SEXUALĂ şi SEXUL, subiecte tratate fără perdea de SFÂNTUL ARDEALULUI, Arsenie Boca: „Există o întreagă gamă a desfrânării.”
ENERGIA SEXUALĂ şi SEXUL, subiecte tratate fără perdea de SFÂNTUL ARDEALULUI, Arsenie Boca: „Există o întreagă gamă a desfrânării.”

ENERGIA SEXUALĂ şi SEXUL, subiecte tratate fără perdea de SFÂNTUL ARDEALULUI, Arsenie Boca: „Există o întreagă gamă a desfrânării.”

Volumul „Tinerii, familia şi copiii născuţi în lanţuri” conţine mai multe învăţături atribuite părintelui Arsenie Boca, care vorbește despre relațiile intime dintre bărbaţi și femei.

“În cadrul familiei există o întreagă gamă a desfrânării, prin aşa zisele aberaţii sexuale, încât se pune accentul numai pe plăcerea erotică, nebunească, care devine o a doua natură a soţilor, încât ajung sărăciţi de putere şi robiţi de plăcere. Când se întâmplă să vină şi o zămislire, nedorită sau prin accident, energia naturală slăbită va da un copil slăbănog sau debil fizic şi mintal”, spunea Boca, care le amintea tinerilor cum trebuie să se ocupe de momentul conceperii unui copil.

“Sfătuiţi pe oameni ca să păzească nepătată sarcina, căci orice legatură trupească peste copilul din pântece, e rea, căci se întipăresc în copil toate poftele părinţilor şi la împlinirea vârstei toate răsar ca ciupercile după ploaie, toate faptele tatălui. Când creşte copilul, cresc şi faptele moştenite. De îndată ce oferi sufletului venit de la Dumnezeu o temniţă întunecoasă, peste care ai semănat toate roadele, va covârşi omul cel din afară pe cel dinăuntru”, erau mesajele celebrului duhovnic.

Binecuvântată este numai rodirea de copii. Iar tot ce-i în afară de rostul acesta, în privinţa trupească, este desfrânare şi păcat, şi să nu se mai facă. Vremi îngăduite pentru chemarea copiilor sunt numai zilele între posturi, însă numai dacă soţii amândoi sunt învoiţi la rostul rodirii de copii”, mai spunea Arsenie Boca.

Examenele se iau mai uşor în stare de castitate ori de înfrânare, de abstinenţă, pentru ca se convertesc mai uşor energiile în inteligenţă. Energia genezică (energia hormonală a sâmânţei de om) alimentează creierul şi mai ales centrul memoriei şi-ţi poţi lua examenele fără frică. Cei ce însă îşi tâlhăresc această energie să nu se aştepte la bune, ci la rele. Se ştie că marii savanţi îşi convertesc endocrin energia aproape total şi nu au avut nevoie de femei”, erau sfaturile lui Arsenie Boca pentru tinerii din instituţiile de învăţământ ale României.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.