Evenimentul Zilei > Actualitate > Emoții pentru moștenitorii miliardarului Mircea Popescu. Averea sa în Bitcoin ar putea fi pierdută
Emoții pentru moștenitorii miliardarului Mircea Popescu. Averea sa în Bitcoin ar putea fi pierdută

Emoții pentru moștenitorii miliardarului Mircea Popescu. Averea sa în Bitcoin ar putea fi pierdută

Averea în Bitcoin a miliardarului Mircea Popescu, descoperit mort în Costa Rica ar putea fi pierdută pentru totdeauna.

Mircea Popescu a fost unul dintre cei importanți investitori români în criptomonede și a strâns o avere considerabilă în Bitcoin. Aceasta a fost estimată la peste un miliard de dolari. Săptămâna trecută, miliardarul român a fost descoperit mort, înecat, în Costa Rica.

După dispariția sa, se pune problema împărțirii averii imense pe care a lăsat-o. Lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par la prima vedere deoarece totul depinde de accesul la portofelul virtual în care sunt depozitate criptomonedele. Dacă miliardarul Mircea Popescu nu a lăsat nimănui datele de acces, atunci averea sa este pierdută și nu va putea fi recuperate.

Directorul executiv și fondator al Bitcoin România, George Rotaru explică ce se întâmplă în astfel de situații. Potrivit spuselor sale, există două scenarii de lucru. Primul, cel de nedorit, ar fi ca nimeni să nu aibă acces la depozitele de criptomonede ale lui Mircea Popescu.

Ce se întâmplă cu averea miliardarului

Accesul este asigurat de o seamă de setări de siguranță precum amprenta digital, recunoaștere facial sau un cod de siguranță. În cazul în care nimeni nu deține aceste conduri de siguranță, averea în bitcoin a miliardarului este pierdută.

Cea de-a doua opțiune ar fi ca miliardarul să fi permis accesul la conturile sale și altor persoane, după moartea sa, printr-un testament. Caz în care se poate vorbi despre o împărțire a moștenirii.

„Din punct de vedere tehnic sunt două posibilități: 1. Nu a lăsat nimănui cheia sau cheile private unde avea bitcoinii stocați. În acest caz, accesul este pierdut și, practic, putem considera că ei nu mai există. 2. A avut un plan de backup și a lăsat datele cuiva sau unei societăți de manageriere a averii. Și așa pot fi accesați de acea persoană desemnată după moartea sa. Funcționează ca un fel de testament”, a spus George Rotariu pentru Libertatea.

Astfel, în cazul în care antreprenorul român a lăsat un testament, iar lucrurile au fost reglementate, averea va fi împărțită conform acestuia. În cazul în care nu există, însă, nici un testament, bunurile lui Mircea Popescu revin familiei din România, adică părinților și surorii sale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: