Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea încasează o nouă lovitură de la Instanța Supremă. News alert
Dragnea încasează o nouă lovitură de la Instanța Supremă. News alert

Dragnea încasează o nouă lovitură de la Instanța Supremă. News alert

Instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție i-a respins lui Liviu Dragnea contestația la executare depusă de acesta împotriva pedepsei din dosarul angajărilor fictive. Cererea a fost depusă la începutul lunii ianuarie, iar judecătorii au fixat un prim termen pe 30 ianuarie.

În opinia noastră, decizia CCR, de la data publicării ei, nu retroactiv, constituie o împiedicare la executarea hotărârii, constituie un act prin care s-a statuat cu putere de lucru judecat că hotărârea de condamnare provine de la o instanţă care nu este competentă şi nu este prevăzută de lege, ceea ce înseamnă că este o stare de detenţie nelegală”, a spus Corneliu Liviu Popescu, avocatul lui Dragnea.

Procurorul de şedinţă a cerut respingerea contestaţiei la executare formulată de „deţinutul Liviu Dragnea”. Contestația la executare formulată de Liviu Dragnea la Înalta Curte a fost repartizată unui complet de judecători (C4) format din Ionuț Matei, Florentina Dragomir și Ioana Alina Ilie.

Ionuț Matei, fost vicepreședinte al instanței supreme și fost șef al Structurii de securitate a ICCJ a a dat condamnările în cazurile Adrian Năstase, Nicușor Constantinescu, Dan Șova, Elena Udrea, Rudel Obreja, Adrian Severin, Adrian Toni Neacsu etc. El a fost unul dintre magistrații care s-au opus sesizării CCR cu privire la modul de compunere a completelor de 3 judecători.

PAGINA ANTERIOARA