Evenimentul Zilei > Sport > Emma Răducanu a revoluționat tenisul mondial după succesul colosal de la US Open. A doborât record după record
Emma Răducanu a revoluționat tenisul mondial după succesul colosal de la US Open. A doborât record după record

Emma Răducanu a revoluționat tenisul mondial după succesul colosal de la US Open. A doborât record după record

Emma Răducanu a câștigat US Open și a reușit să bifeze la capitole ce păreau a fi de neatins. A venit din calificări și a pus mâna pe trofeu.

Emma Răducanu (18 ani, Marea Britanie), locul 150 WTA, a câștigat US Open, sâmbătă seara, după ce a învins-o în ultimul act pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), în două seturi, scor 6-4, 6-3.

La acest turneu, ultimul de Mare Șlem al anului, sportiva din Marea Britanie a jucat 10 partide – a venit din calificări – și nu a pierdut niciun set. Emma Răducanu, al cărei tată este român, a realizat această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale. Răducanu a intrat în posesia unui cec în valoare de 2,5 milioane dolari în urma victoriei de sâmbătă.

A câștigat US Open fără să piardă vreun set

După acest succes uluitor, Emma Răducanu a reușit să doboare mai multe recorduri.

Acum două luni, era pe locul 338 în clasamentul WTA și nu jucase niciodată un turneu de Grand Slam. De luni, ea va fi numărul 23 în clasamentul mondial. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva în istoria tenisului!

A devenit primul jucător de tenis – feminin sau masculin – din istorie care vine din calificări și câștigă un turneu de Grand Slam.

Are zece meciuri câștigate, fără set pierdut.

Șir de performanțe uluitoare bifate de Emma Răducanu

Este prima jucătoare care câștigă US Open fără să piardă vreun se, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la victoria Serenei Williams, din 2014

Este prima britanică învingătoare într-un Grand Slam după 44 de ani.

A devenit a patra jucătoare din istorie, în era Open, care câștigă primul său turneu WTA direct într-un Grand Slam, după Barbara Jordan (1979), Jelena Ostapenko (2017) și Iga Swiatek (2020).

Este prima jucătoare din era Open care câștigă un turneu de Grand Slam în mai puțin de patru apariții la turneele majore (la al doilea). Monica Seleș (Roland Garros 1990) și Bianca Andreescu (US Open 2019) dețineau recordul precedent, câștigând al patrulea Grand Slam la care au participat.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: