Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV EvZ. Dezvăluire șocantă despre o celebră jurnalistă #rezist! Cum ar fi FENTAT grav legea! Autoritățile trebuie să dea explicații

Autor: | | 17 Comentarii | 15632 Vizualizari

Jurnalista Emilia Şercan a publicat luni o investigaţie în care l-a acuzat pe generalul Dumitru Dumbravă, actualul secretar general al SRI, că şi-ar fi plagiat teza de doctorat. Este de presupus ca acesta va reacţiona în următoarea perioadă la acest atac şi va încerca să demonstreze că acuzaţia de plagiat este falsă.

Surse din anturajul jurnalistei mi-au relatat că în următoarele zile, Şercan ar avea pregătită o nouă dezvăluire şi că rolul ei ar fi fost acela de a declanşa un atac la adresa unui înalt demnitar, numit recent într-o funcţie importantă. Faptul că asistăm la o campanie de şubrezire a imaginii acestui demnitar este demonstrat şi de faptul că s-a mai încercat în urmă cu câteva săp tămâni aprinderea scandalului. Numai că atunci nu s-a reuşit din cauza faptului că cei care au publicat analiza reprezentau un canal minor şi fără credibilitate.

Imediat după publicarea pe evz.ro a acestei informaţii, Emilia Şercan pare să se fi speriat şi în loc să vină cu argumente jurnalistice la dezvăluirile pe care le-am făcut, aceasta a lansat un val de atacuri mizerabile la adresa mea: „Meseria de spălător de vase e mai onorabilă decât meseria de spălător de presă pe care o practicaţi voi. #borfașilor”, a transmis jurnalista.

A devenit ilegal lector universitar ?

Pentru că eu sunt jurnalistă cu studiile făcute la timpul lor şi nu mahalagioaică, îi răspund la #borfaşilor cu o anchetă documentată şi solicit instituţiilor abilitate să investigheze cu mare atenţia problema ridicată.

Conform CV-ului său, Emilia Şercan este în acest moment angajată a Universităţii Bucureşti, ca lector universitar în cadrul Facultăţii de Jurnalism şi ştiinţele Comunicării. Am aflat, însă că jurnalista ar ocupa această funcţie ilegal şi că, mai mult de atât, ar fi comis infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Noul Cod Penal, infracţiune de care i-a acuzat pe mulţi dintre cei pe care i-a investigat.

În cazuri similare au fost făcute chiar şi sesizări penale. La data de 26 ianuarie 2015, Emilia Şercan a susţinut un concurs în cadrul Universităţii din Bucureşti, pentru a deveni lector universitar. Standardele minimale în vederea înscrierii candidaţilor la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de lector universitar impun, printre altele, publicarea unei cărţi în calitate de autor sau 2 cărţi în calitate de coautor, împreună cu cel mult alte două persoane, sau 5 studii apărute în reviste de specialitate.

Cum a minţit la concursul susţinut la Universitatea Bucureşti

Emilia Şercan pare să fi minţit în dosarul său de înscriere că îndeplineşte acest criteriu, fără de care nu putea fi primită în concurs. Mai exact ea a susţinut că este autoarea unei cărţi „Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă, Editura Polirom, Iaşi, 2015”. Cărţi publicate ca unic autor - susţine Emilia Şercan. Doar că în ianuarie 2015, această carte nu era publicată, ea apărând abia în iunie 2015. Emilia Şercan putea scrie „carte în curs de publicare”, dar în acest mod ea nu ar fi fost primită în concurs. Este totuşi surprinzător cum unei comisii de specialitate i-a scăpat acest detaliu.

Surse din cadrul Universităţii mi-au relatat că decanul Mihai Coman ar fi fost cel care ar fi decis să se închidă ochii la faptul că Şercan nu îndeplinea condiţiile pentru a putea deveni lector universitar, funcţie pe care pare să o ocupe mai degrabă ilegal de mai bine de 3 ani. Pentru această carte publicată, Şercan a primit 10 puncte. Este posibil ca ea să fi avut un contract de publicare valabil, însă cartea nu era publicată la momentul la care ea a susţinut concursul şi mai grav decât atât, în fişa ei de evaluare ea a minţit că este deja pe piaţă.

Scandal la Astra - FCSB: "Iar mi-a tras-o Denis". Moment ŞOCANT cu Alibec şi Stoian

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI