Evenimentul Zilei > Politica > Emil Boc și organizatorii Untold, desființați de Alexandru Rafila. Au contribuit la răspândirea COVID
Emil Boc și organizatorii Untold, desființați de Alexandru Rafila. Au contribuit la răspândirea COVID

Emil Boc și organizatorii Untold, desființați de Alexandru Rafila. Au contribuit la răspândirea COVID

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, și organizatorii festivalului Untold sunt responsabili pentru creșterea infectărilor cu coronavirus în județul cu același nume.

Numărul mare de participanți la Festivalul Untold de la Cluj se reflectă și în creșterea cazurilor de infectare cu coronavirus, din ultima perioadă. Iar pentru aceasta sunt responsabili primarul municipiulu, Emil Boc și organizatorii Untold.

Acuzația vine din partea medicului care spune că peste 265.000 de persoane, din peste 100 de ţări, au participat la evenimentul de la Cluj-Napoca, din această toamnă. Deși organizatorii Untold au insistat că perimetrul în care a avut loc festivalul este cel mai sigur din România, lucrurile nu au stat așa. Cei vaccinați au transmis boala mai departe.

„Clujul este pe locul doi. (n.r. – la efectele valului 4). Acum nu ştiu, poate că domnul primar Emil Boc îşi ia rucsacul, aşa cum mi-a recomandat mie, şi merge să testeze prin diverse locuri publice, lumea. Se vede, dacă vă uitaţi la nivelul judeţului Cluj, că nu numai Cluj-Napoca e afectat şi multe alte localităţi sunt foarte afectate”, a declarat Alexandru Rafila pentru România TV.

Emil Boc

Participanții la festival s-au răspândit în toată țara

Potrivit spuselor sale, foarte multe persoane, dintre participanții la Untold, provin din alte localități în care constatăm o rată ridicată a cazurilor de COVID, precum Timișoara sau București.

„Şi încă un lucru: foarte multe persoane din alte oraşe, din Bucureşti, Timişoara, unde sunt incidenţe mari, au fost la acest festival (n.r. – Untold). , iar acum ne găsim în perioada în care rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”, a spus profesorul Alexandru Rafila.

Situația în județul Cluj este dificilă

Municipiul Cluj-Napoca a atins miercuri o incidență a cazurilor noi de COVID de 6,03 la mia de locuitori. Orașul va intra într-o perioadă de observare din partea autoritățile, care vor urmări evoluția situației în următoarele 48 de ore.

Dacă numărul de cazuri se menține pe un trend ascendent, e posibil ca de vineri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să introducă măsuri mai dure. Printre acestea se află carantina de weekend.

Creșteri a incidenței s-au constatat și în alte localități impotante din județul Cluj. La Dej s-a ajuns la 4,44 la mie, Gherla a atins 2,66, Turda are o incidență de 2,57, Câmpia Turzii – 2,30 și Huedin de 2,40.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: