Evenimentul Zilei > Social > Emil Boc s-a apucat de genuflexiuni. Ce a primit în schimb. FOTO
Emil Boc s-a apucat de genuflexiuni. Ce a primit în schimb. FOTO

Emil Boc s-a apucat de genuflexiuni. Ce a primit în schimb. FOTO

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a făcut, joi, genuflexiuni în schimbul unui bilet gratuit pentru transportul public. Un gest similar a făcut și anul trecut, în scopul de a încuraja oamenii să facă mişcare.

Începând de luni, clujenii, și nu numai, pot obține un bilet de autobuz gratuit, în schimbul a 20 de genuflexiuni. Ca și în urmă cu un an, edilul Emil Boc a făcut sport în schimbul unui bilet.

Automatul a fost reinstalat în stația Memorandumului Sud, iar cei care vor să facă mișcare sunt provocați să execute exercițiile cât mai corect.

În fiecare zi, în intervalul orar 08:00-20:00, în schimbul a 20 genuflexiuni la stația sportivă smart, clujenii primesc un bilet gratuit pentru transportul public, valabil pe toate liniile urbane, timp de 7 zile.

Genuflexiuni pentru un bilet pe transportul în comun

„Stația de sănătate” are ca obiectiv încurajarea tuturor la mișcare pentru a găsi modalități de introducere a sportului în rutina zilnică, într-un mod simplu și plăcut. După cele peste 1 milion de genuflexiuni și peste 55.000 bilete emise gratuit pentru clujeni, inițiatorii proiectului, Sports Festival, își doresc în acest an să depășească această performanță care promovează atât sportul, cât și mobilitatea sustenabilă.

„Vă invităm la sport și, de asemenea, de a călători gratuit cu transportul în comun la Cluj-Napoca. Pentru asta aveți de făcut doar 20 de genuflexiuni. Dragi clujeni, pe de o parte ne îmbunătățim starea de sănătate, pe altă parte circulăm gratuit cu transportul în comun, în Cluj-Napoca. Mai puțină poluare și ajungem mai repede la destinație. Haideți la mișcare în piața centrală a orașului. Cei care trec prin stația Memorandumului Sud pot, până în data de 6 octombrie, în intervalul orar 5:00-23:00, să opteze pentru un „bilet de sănătate”.

Acest proiect este realizat în contextul Săptămânii europene a sportului (23-30 septembrie) și are ca obiectiv încurajarea publicului larg, a fiecăruia dintre noi, să găsim modalități de a introduce sportul în rutina zilnică”, a transmis primarul Emil Boc, potrivit stiridecluj.ro.

Biletele sunt valabile în rețeaua de transport public, zona urbană, 7 zile lucrătoare. Automatul funcționează zilnic, între orele 08.00-20.00.

Anul trecut, 1 milion de genuflexiuni au fost făcute pentru cele peste 55.000 de bilete de autobuz emise de automat, ceea ce înseamnă aproape 1.900 de ore de sport, declară inițiatorilor proiectului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.