Dacă municipiul Cluj Napoca era considerat un fief liberal, lucrurile s-au schimbat categoric. USR PLUS se laudă ca a obținut un scor foarte mare iar pe surse au aruncat informația că a obținut un scor istoric, adunând la 40% din voturi.

Timp de mai bine de 20 de ani, Clujul a fost timp de 20 de ani fief al PDL și PNL, dar alegerile europarlamentare de duminică arată că mentalitatea clujenilor se schimbă. Alegătorii au sancționat dur populismul extrem al primarului Emil Boc și a celorlalți din ”grupul” acestuia, finul său, Alin Tișe, președinte al Consiliului Județean Cluj și europarlamentarul de Cluj, Daniel Buda.

De exemplu, de mandatul lui Tișe sunt legate doar scandaluri peste scandaluri, pornind de la modul în care și-a construit un bloc cu 14 etaje în plin centrul orașului, despre modul cum vrea să schimbe directorii de la Aeroportul Internațional Cluj Napoca și Direcția de Protecția Copilului Cluj, etc.

Lui Emil Boc, oamenii îi reproșează că nu a făcut mai nimic pentru oraș, nu a mai construit grădinițe sau creșe, blocuri pentru tineri, etc.

De altfel, la sediul PNL Cluj, la ora 21, situația era una extrem de tensionată, liderii politici, Emil Boc, Alin Tișe sau Alin Tișe refuzând să facă declarații publice, spunând că singurele declarații politice sunt cele care vor fi făcute la București.

USR are 40 la sută

În Cluj Napoca, USR Cluj are pe numărătoarea paralelă în jur de 40 la sută, din voturile exprimate în Cluj Napoca, PNL 29% și PSD numai 9%. Culmea este că Emil Boc își pierde treptat influența politică și nu mai trage lista. El a câștigat Primăria Cluj-Napoca cu 70% și PNL s-a culcat pe lauri, dar realitatea este mult diferită de postările de pe Facebook. Clujenii vor fapte, iar lista PNL nu este credibilă.

Clujenii nu știu să răspundă la întrebarea cine este președinte la USR Cluj sau să indice un politician din această organizație politică, semn că votul a fost unul de sancțiune. În schimb, oamenii spun că nu s-au regăsit pe lista PNL, cu personaje precum Gheorghe Falcă, Daniel Buda sau Mircea Hava.

Între timp, PNL face o numărătoare a voturilor și ar putea prezenta cifre realiste.

Te-ar putea interesa și: