Potrivit celor spuse de ministrul de externe rus, Sergey Lavrov, pentru site-ul web al Societății ortodoxe imperiale din Palestina (IPPO), apelurile în acest sens vin de la persoane cu viziuni înguste, potrivit TASS.

Jihadiștii din cadrul autoproclamatului Stat Islamic „nu se limitează la represalii împotriva creştinilor, ci cu o înverşunare tot atât de mare decapitează şiiţi, vandalizează şi distruge deopotrivă altare creştine şi şiite", a declarat Lavrov, adăugând că Statul Islamic aplică şi faţă de suniţi „criterii speciale". „Nu orice sunit este acceptat" de către jihadişti, a spus el.

Potrivit celor spuse de Lavrov, cei care „conduc” Daesh sunt foști generali al liderului irakian Saddam Hussei, care știu să lupte perfect în teritoriile respective.

"Coloana vertebrală" a efectivelor de luptă ale Stat Islamic este reprezentată de foşti generali ai liderului irakian Saddam Hussein, epuraţi din armată după ocuparea Irakului de către SUA în 2003, a amintit Lavrov. "Americanii au dezmembrat armata şi forţele de securitate irakiene, lăsând astfel fără nici un mijloc de trai oameni care ştiau să lupte bine. Ei înţeleg foarte bine acum acest lucru", a mai spus şeful diplomaţiei ruse.