Evenimentul Zilei > Actualitate > Elicopter militar rus, doborât în ​​Armenia! Doi membri au murit
Elicopter militar rus, doborât în ​​Armenia! Doi membri au murit

Elicopter militar rus, doborât în ​​Armenia! Doi membri au murit

Un elicopter militar rus a fost doborât, luni, în Armenia, lângă granița cu Azerbaidjanul, a declarat ministerul apărării de la Moscova.

Un elicoper militar rus a fost doborât în Armenia, nu departe de frontiera cu Azerbaidjan. În urma incidentului doi membri din echipaj au murit.

Ministerul a declarat într-un comunicat că elicopterul Mi-24 a fost lovit de un sistem de apărare antiaeriană portabil, aproape de granița cu Azerbaidjanul.

Ministerul rus al Apărării a comunicat luni că un elicopter militar al forţelor sale a fost doborât deasupra Armeniei, nu departe de frontiera cu Azerbaidjan, doi membri ai echipajului fiind ucişi.

Elicopterul Mi-24 a suferit tiruri venind de la sol de la un sistem portabil de apărare aeriană, a menţionat ministrul într-un comunicat. Doi membri ai echipajului au murit, iar un altul a fost evacuat cu răni de gravitate medie, a adăugat sursa.

Elicopterul rus Mi-24 a căzut în Armenia aproape de granița cu Azerbaidjanul

Aparatul de zbor a fost lovit în jurul orei locale 18.30 (14.30 GMT) în timp ce însoţea o coloană de vehicule de la o bază militară rusă în Armenia. Elicopterul survola împrejurimile satului armean Erash, învecinat cu Nahicevan, un teritoriu azer autonom separat de restul Azerbaidjanului de teritoriul Armeniei.

Comandamentul bazei militare ruse 102 anchetează pentru a stabili originea tirurilor contra elicopterului, a mai precizat Ministerul Apărării de la Moscova.

Ministerul armean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a deplasat ajutoare la faţa locului

Separatiştii armeni şi forţele azere se luptă de la sfârşitul lunii septembrie pentru controlul asupra Nagorno-Karabah, regiune separatistă azeră sprijinită de Armenia. Nici Moscova şi nici Erevan nu au stabilit deocamdată o legătură între aceste lupte şi tirul care a doborât elicopterul.

Rusia, aliată militar cu Armenia, întreţine relaţii bune şi cu Azerbaidjan

Moscova a lăsat să se înţeleagă în trecut că va interveni în conflictul din Karabah dacă acesta va depăşi limitele regiunii, şi a chemat în mod repetat la o încetare a focului, informează presa rusă citată de Agerpres.