Evenimentul Zilei > Actualitate > Elicopter militar american, la pământ. Aterizare de urgență în zona Charles de Gaulle din Capitală. VIDEO
Elicopter militar american, la pământ. Aterizare de urgență în zona Charles de Gaulle din Capitală. VIDEO

Elicopter militar american, la pământ. Aterizare de urgență în zona Charles de Gaulle din Capitală. VIDEO

Un elicopter militar aparținând forțelor armate americane a aterizat de urgență pe Bulevardul Aviatorilor, doborând, totodată, și doi stâlpi de iluminat public.

Un elicopter militar al armatei americane a aterizat de urgență pe Bulevardul Aviatorilor, doborând și doi stîlpi de iluminat public. Imaginile au fost observate de participanții la trafic. Elicopterul a aterizat într-o zonă aglomerată în sensul giratoriul de la Charles de Gaulle.

O dubă a fost lovită de unul dintre stâlpii care au fost doborâți de curenții de aer provocați de elicopter în momentul aterizării.

Elicopterul făcea un zbor de atrenament în vederea demonstrației militare ce urmează să aibă loc cu prilejul Zilei Aviației.

Ce au observat martorii

Potrivit martorilor care au observat incidentul, elicopterul zbura, alături de alte cinci aparate, într-o formație de șase, într-un zbor de atrenament. La un moment dat, aparatul, aflat în mijlocul formației, a piedut altitudine și a început să coboare cu repeziciune spre pământ. Ajuns la câțiva metri deasupra locului de aterizare, pilotul a reușit să-l redreseze și să-l facă să aterizeze fără probleme.

Cu excepția celor doi stâlpi doborâți și a dubei avariate, nu au fost înregistrate victime.

La locul aterizării și-au făcut apariția mai multe mașini de poliție, dar și reprezentanți ai armatei Statelor Unite care verifică motorul aparatului,  încercând să determine motivele accidentului.

Reacțiile internauților

Şoferilor care participau la trafic nu le-a venit să creadă atunci când au văzut ce se întâmplă și că un elicopter militar aterizează în fața lor.

Apariția elicopterului militar în intersecția de la Aviatorilor a stârnit curiozitatea și reacțiile internauților. În scurtă vreme au apărut mai multe postări, pe Facebook, cu imagini și comentarii de la locul aterizării.

„La Aviatorilor în intersecție. A aterizat de urgență un elicopter”, a comentat un internaut, scurt, postând și două fotografii.

Un altul a făcut un spirit de glumă:

„Știe cineva ce caută acest elicopter în intersecția de la Aviatorilor? Oare s-o fi aprobat transportul aerian la sol ?

Despre elicopterul Black Hawk

Elicopterul militar american care a aterizat de urgenţă în sensul giratoriu de pe Bulevardul Aviatorilor este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk. Aparatul a fost introdus în Armata Statelor Unite pentru a înlcui elicopterul Bell UH-1 Iroquois. Elicopterul Black Hawck este folosit în special pentru transportul persoanelor.

În anul 1976, producătorii elicopterului Black Hawk au câștigat contractul de furnizare pentru armata americană, iar până în prezent au livrat în jur de 5.000 de astfel de aparate de zbor.

Potrivit informațiilor publice, un astfel de elicopter costă în jur de 21 de milioane de dolari.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: