Elevii din Capitală vor merge la școală și în scenariu roșu? Anunțul făcut de Cîmpeanu. Această posibilitate este încă discutată cu Ministerul Sănătăţii, iar şeful de la Educaţie va trimite această solicitare către CNSU.

Decizia finală în această privinţă o ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Sorin Cîmpeanu: Solicitatea vizează doar elevii claselor terminale

“În calitate de ministru al Educaţiei, o să susţin următoarele: şcolile se închid ultimele şi se deschid primele. Este vorba de o rată de infectare de 3,05 la mie. Dacă am lua în calcul populaţia reală a Bucureştiului, şi nu pe cea din statistici, probabil rata ar fi sub 3.

Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale, Bac şi evaluarea naţională, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile, încât şcolile care vor fi cuprinse în scenarul roşu să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli.

Solicitarea este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU care e îndreptăţit să ia o decizie.

Solicitatea vizează doar elevii claselor terminale”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, la Antena 3.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,05. Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele şi sălile de jocuri de noroc.

În schimb, rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-IV.

În scenariul roșu, potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, rămân deschise creșele și grădinițele, precum şi primele patru clase.

Deciziile trebuie luate de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.