Evenimentul Zilei > Actualitate > Elevele răpite de TEORIȘTI în Nigeria. Vedetele de la Hollywood, în campanie pentru eliberarea fetelor | GALERIE FOTO
Elevele răpite de TEORIȘTI în Nigeria. Vedetele de la Hollywood, în campanie pentru eliberarea fetelor | GALERIE FOTO

Elevele răpite de TEORIȘTI în Nigeria. Vedetele de la Hollywood, în campanie pentru eliberarea fetelor | GALERIE FOTO

Celebrităţile prezente la Festivalul de la Cannes s-au mobilizat în acdrul unei campanii de eliberare a liceenelor răpite în Nigeria de grupaera teroristă Boko Haram.

Printre vedetele care s-au alătura campaniei se numără Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford, Antonio Banderas, Mel Gibson şi Wesley Snipes, Jason Statham, Dolph Lundgren și Patrick Hughes. Duminică seara ei s-au grupat în faţa zecilor de fotografi şi cameramani acreditaţi şi au arătat fiecare câte o foaie cu mesajul ”BringBackOurGirls” (”Aduceți-ne înapoi fetele”).

Sâmbătă seara, Salma Hayek, Eva Longoria şi Julie Gayet fuseseră primele care au cerut pe covorul roşu eliberarea şi întoarcerea la casele lor a celor 223 de tinere nigeriene răpite de gruparea teroristă Boko Haram în urmă cu o lună.

Michelle Obama, Malala Yousafzai, Julia Roberts și Alicia Keys se numără și ele printre personalitățile care au afișat mesajul ”BringBackOurGirls”.

Un număr de 276 de liceene au fost răpite pe 14 aprilie la Chibok, în statul nigerian Borno (nord-est), unde se află o importantă comunitate creştină. Dintre ele, 223 sunt date în continuare dispărute.

Extremiștii au atacat o școală de fete și au răpit elevele care susțineau un examen, le-au urcat în camioane și au fugit într-o zonă izolată, de la granița cu Camerun.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.