Elev rupt în bătaie de trei colegi de clasă

Elev rupt în bătaie de trei colegi de clasă

Ricardo Răducanu, de 10 ani, a fost internat la Secţia de Chirurgie Infantilă şi riscă să-şi piardă unul dintre rinichi.

Un elev de clasa a IV-a al şcolii „Nicolae Titulescu“ din Ploieşti a ajuns în stare gravă la Spitalul de Pediatrie, după ce a fost bătut cu bestialitate de trei colegi de clasă. În urma incidentului, care a avut loc în sala de curs, copilul riscă să-şi piardă un rinichi. Diagnostic rezervat Ricardo Răducanu, un copil de 10 ani, zace pe patul Spitalului de Pediatrie, după ce a fost bătut măr de trei colegi de clasă. El a fost adus în stare gravă la spital marţi seară, la aproape opt ore de la producerea incidentului, pentru că părinţii au aflat ce s-a întâmplat cu fiul lor abia când au ajuns acasă de la serviciu.

„Când am venit acasă, Ricardo mi-a spus că se simte rău, după ce l-au bătut trei colegi. Mi-a spus că a fost împins într-un colţ de bancă. M-am speriat pentru că a urinat cu sânge şi a început să vomite. Doctorii mi-au spus că are ruptură de rinichi cu hematom şi că există riscul de a-i fi scos rinichiul lovit“, povesteşte îngrozită Loredana Răducanu, mama copilului bătut.

„Suspiciunile cu care a fost internat băiatul sunt: contuzie abdominală prin agresiune şi traumatism renal stâng. El urmează să fie supus unor investigaţii mai amănunţite şi unei tomografii. Acum, el este internat la Secţia de Chirurgie Infantilă şi este ţinut sub tratament“, susţine medicul primar chirurg Anca Miu. „M-au lovit cu pumnii şi cu picioarele“ La o zi de la bătaia încasată chiar în sala de curs, Ricardo a avut puterea să povestească prin ce coşmar a trecut. „În pauză, am ieşit în curtea şcolii împreună cu un coleg să ne jucăm. După ce s-a sunat de intrare, am vrut să intru în şcoală şi trei colegi s-au luat de mine. Ionuţ Pană, Andrei Ion şi Denis Şerban m-au lovit cu pumnii şi cu picioarele peste tot: în cap, în burtă, la picioare. Când am ajuns în clasă, un alt coleg, Alexandru Marin, a vrut să mă apere şi m-a luat în braţe. Nu îmi amintesc ce s-a întâmplat, pentru că eram ameţit de la bătaie, dar am fost împins şi m-am lovit într-un colţ de bancă. M-a durut rău şi nu puteam să mă ridic de jos. Unii colegi aplaudau şi îi strigau pe ceilalţi să vină să vadă spectacolul“, spune, cu lacrimi în ochi, Ricardo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un târziu a apărut în clasă şi învăţătoarea Alexandra Gavrilă, care l-a scăpat pe Ricardo de agresori. Cadrul didactic nu a anunţat părinţii şi nici nu a solicitat ajutor medical, deşi băiatul s-a plâns că îi este rău. Anul trecut, băiatul a mai fost victima unei agresiuni comise tot de unul dintre bătăuşi, Andrei Ion, care s-a ales atunci doar cu nota scăzută la purtare. „Atunci, Andrei m-a bătut cu picioarele şi mi-a rupt costumul. M-a târât prin şcoală până m-a scos afară“, îşi aminteşte Ricardo. MĂSURI Li se va scădea nota la purtare Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Prahova au demarat anchete care să stabilească circumstanţele producerii acestor acte de violenţă. „Incidentul s-a petrecut în timpul pauzei, pe culoarul şcolii. Învăţătoarea a intervenit imediat şi i-a despărţit pe copii. Se întâmplă frecvent ca în pauze copiii să se îmbrâncească, uneori chiar şi fără motiv. Afecţiunile lui sunt cauzate de căzătura peste bancă şi nu de la loviturile primite“, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, Aurel Graur.   „Profesorul de serviciu i-a despărţit pe cei trei elevi care s-au bătut, iar Ricardo a rămas în continuare la ore. Seara, am înţeles că i s-a făcut rău şi s-a prezentat la spital. Nu cunoaştem fondul acestor bătăi sau dacă ei au mai avut altercaţii. Unul dintre elevii agresori este repetent. În acest moment s-a întrunit Consiliul de Administraţie al şcolii, urmând să se întrunească şi Consiliul Profesoral al unităţii, pentru a decide ce pedepse vor da elevilor implicaţi. Mai mult ca sigur, ei vor avea nota scăzută la purtare“, ne-a explicat profesorul şi consilierul Rozina Nicolae, din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII „Nicolae Titulescu“ din Ploieşti.