Elena Udrea, atac la Iohannis. " Preşedintele face ce a făcut şi Cioloş cu legea conversiei creditelor în franci elveţieni: APĂRĂ băncile în DETRIMENTUL românilor"

După ce Elena Udrea afirma că "Cioloş nu apără interesele românilor (reprezentaţi de Parlament), ci pe ale băncilor străine", printr-o postare pe Facebook, astăzi, critică gestul preşedintelui Iohannis care a retimis în Parlamanet legea insolvenţei persoanelor fizice punctând câteva aspecte despre modul cum administrează cei doi acestă lege care spune ea, din nou:" că totul este în detrimentul românilor şi că acestă lege nu va intra în vigoare niciodată". La fel de critică se adresează şi ambasadorului SUA, Hans Klemm căruia îî aminteşte faptul " că dă adesea lecţii despre statul de drept" şi că "ar fi fost indicat să-i spună: domnule Preşedinte, ştiţi, la noi, în America, nu există nicio diferenţă între persoanele fizice şi firme".

Vă prezentăm mesajul integral al deputatului Elena Udrea:

"Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis la Parlament legea insolvenţei persoanelor fizice. Patru constatări: 1. Preşedintele face ce a făcut şi Cioloş cu legea conversiei creditelor în franci elveţieni: apără băncile în detrimentul românilor. Amânarea până după alegeri înseamnă că, dacă la Palatul Victoria se va instala Guvernul său, Cioloş 2, atunci această lege nu va intra în vigoare niciodată. 2. Decizia lui Klaus Iohannis vine împotriva votului PNL din Parlament, la fel ca şi cea a lui Dacian Cioloş de săptămâna trecută. Pe de o parte, oamenii ăştia doi ne spun ce bun ar fi o majoritate parlamentară PNL. Pe de altă parte, ne arată că nu sunt de acord cu nimic din ce susţin liberalii în Legislativ. 3. Observ că Executivul (reprezentat de Guvern şi Administraţia Prezidenţială) cenzurează constant Parlamentul şi blochează toate iniţiativele legislative cu caracter economic şi social. Ei ar trebui să le pună în aplicare, nu să încerce să reglementeze, pentru că nu acesta este rostul instituţiilor executive. 4. Am văzut că Excelenţa Sa, ambasadorul SUA, Hans Klemm, dă adesea lecţii despre statul de drept. Mă gândesc că ar fi fost indicat să-i spună: domnule Preşedinte, ştiţi, la noi, în America, nu există nicio diferenţă între persoanele fizice şi firme. Procedura şi falimentul sunt aceleaşi pentru toţi. Statul de drept nu este numai despre Justiţie, aşa cum greşit se vorbeşte în România, ci şi despre drepturile şi egalitatea cu statul în faţa legii. Or, o asemenea lege este fundamentală în orice stat de drept".