Update. Elena Udrea a oferit prima reacție după revenirea în țară.

Elena Udrea s-a întors în România intrând în țară, luni dimineață, prin punctul de frontieră Giurgiu. Ea a aterizat în capitala Bulgariei cu o cursa Lufthansa, fiind luată cu mașina, de la Sofia, de către logodnicul său.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Udrea spune că a renunțat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica și că a revenit acasă pentru a-și crește în liniște fetița. „Da, m-am întors în România. Am renunțat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costă Rică. Decizia am luat-o imediat după ce am fost eliberată în decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a întâmplat abia acum: finalizarea actelor fetiței mele Eva și, închiderea procedurii de extrădare. Am ales să cer protecție în Costă Rică în condițiile în care tocmai aflasem că sunt însărcinată iar evoluția în dosarul Gala Bute demonstra că este vorba de o execuție, nu de o judecată corectă, în baza legii. Am vrut astfel să îmi nasc copilul în siguranță, însă știți că am fost arestată când Eva avea 13 zile și, doar faptul că Dumnezeu a vrut să o nasc mai devreme a făcut că ea să vină pe lume în libertate. Dar așa cum am spus mereu, nu mi-am dorit niciodată să trăiesc în altă parte decât în țară mea și am așteptat cu nerăbdare momentul în care să mă pot întoarce. Vreau să îmi cresc copilul Acasă, să o botez la biserica unde m-am rugat să devin mama, cu familia mea și cei cu adevărat apropiați mie, alături de noi. Referitor la procesele pe care încă le am în instanța, cred că mă voi apară mai bine de aici decât de departe, împotriva abuzurilor care s-au făcut și în cazul meu. Am ales să postez acest mesaj din respect față de cei interesați și față de presă care încearcă să afle adevărul despre prezența mea Acasă. Știu că o face din bună credință și din dorința de a-și informa corect publicul. Mulțumesc celor care îmi urează bun venit și va mulțumesc tuturor pentru înțelegere! Doamne, ajută! P.S. Am intrat în țară prin vama Giurgiu, la ora șase în această dimineață. Am ales o varianta mai rapidă decât să aștept o cursa de azi, spre Otopeni. Nicio altă speculație nu își are rostul”, a scris Elena Udrea pe pagina de socializare.

Update. EvZ a developat filmul întoarcerii Elenei Udrea în țară. Conform informațiilor, fostul ministru a aterizat, în cursul serii de duminică, la Sofia. Aceasta s-a deplasat, după aceea, către România, intrând în țară pe la vama Giurgiu. La Sofia, Elena Udrea a fost preluată de logodnicul acesteia, Adrian.

Update: Din surse apropiate familiei ei, Elena Udrea a intrat în ţară în această dimineaţă, dar mai întâi s-a deplasat acasă la mama ei, care locuieşte într-un apartament din Drumul Taberei.

Din cauza călătoriei foarte lungi de aproape 24 ore, Elena Udrea a resimţit o stare accentuată de oboseală şi a ales să meargă cu fetiţa ei la locuinţa din Drumul Taberei

Ştirea iniţială: Conform sursei citate, fost ministru urmează să ofere declarații cu privire la situația în care se află.

Udrea a locuit în Costa Rica din luna februarie a anului 2018.

Pe data de 5 iunie 2018, aceasta a fost condamnată definitiv, de Înalta Curte la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În luna octombrie a anului trecut Udrea a fost reținută de polițiști în Costa Rica.

În 24 decembrie 2018, ÎCCJ a decis suspendarea executării pedepsei, Elena Udrea fiind eliberată din închisoarea din Costa Rica. Ulterior, fostul ministru a depus o solicitare pentru obținerea azilului în Costa Rica.

Duminică seara, 7 iulie, Antena 3 a difuzat imagini care arătau cum Elena Udrea, alături de mama şi fiica sa, au aterizat pe aeroportul din Frankfurt. Astăzi, același post TV anunța că politicianul a ajuns deja în România.

Udrea și-a exprimat în mai multe rânduri dorința de a se întoarce în România.

Te-ar putea interesa și: