Elena Lasconi, alături de magistrați și politicieni, pe listele pentru locuințe ANL

Sursa foto: Facebook

Elena Lasconi nu a fost singura persoană publică interesată de o locuință ANL. Atunci când șefa USR a depus cererea pentru acest sprijin de la stat, pe listă se aflau alte nume cu greutate în politică sau justiție.

Elena Lasconi nu a fost singurul politician interesat de locuințele ANL

Primărița orașului Câmpulung a înaintat cererea pentru a locui într-o astfel de locuință în anul 1999. În perioada respectivă șefa USR lucra de patru ani la PRO TV. Elena Lasconi și-a încercat norocul și a făcut demersurile pentru a obține o locuință de la stat.

De altfel, solicitarea acesteia ridică anumite semne de întrebare, in contextul în care domiciliul declarat era în București. În perioada respectivă, Elena Lasconi era studentă în Hunedoara.

Cine se mai afla pe lista solicitărilor

Conform planului anunțat atunci Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului, familiile tinere aveau prioritate. Astfel, solicitanții urmau să primească locuințe la prețuri mici.

„Cetățeanul va merge la sediul ANL cu o cerere de împrumut. Va primi oferte ce se referă la tipurile de locuințe ce pot fi construite. De asemenea, i se vor aduce la cunoștință condițiile de acordare a împrumutului, în funcție de ofertele pe care le prezintă, ANL va încheia contracte cu firme de construcții care au posibilitatea să lucreze la prețuri convenabile. în același timp, ANL va încheia contract și cu consiliile locale, care vor concesiona terenurile și vor acorda anumite facilități cetățenilor care doresc să-și construiască locuințe” anunța Laszlo Borbely, fostul secretar de stat la MLPAT, arată Lumea Politică.

Pe lângă șefa USR, lista includea magistrați, politicieni sau șefi ai serviciilor secrete.

Sursa foto: MDLPA

Elena Lasconi și alte nume importante din România, pe lista cererilor

Printre cei care au încercat să obțină locuința ANL s-a numărat și Iulian Fota, fostul consilier militar al lui Traian Băsescu. În momentul respectiv, acesta era șeful secției militare a misiunii României la NATO.

Renate Webbe, fost consilier al lui Traian Băsescu, a făcut demersurile pentru a obține un astfel de ajutor. Ulterior, acesta a ajuns europarlamentar, iar în prezent este Avocatul Poporului.

Totodată,  pe lista respectivă se afla și Marian Hăpău, șeful serviciului de informații al Armatei. În momentul în care a înaintat cererea, acesta ocupă funcția de ofițer de contraspionaj militar.

Mădălina Fulga de la SIE a solicitat o locuință ANL de la statul român. De altfel, lista conținea și nume importante din justiție. Printre acestea se numără Judecătoarea Ana Hermina Iancu, cunoscută pentru condamnarea lui Adrian Năstase.

De asemenea, pe listă s-a numărat și  Bogdan Chirițoiu, actual șef al Consiliului Concurenței.