Au trecut aproape 27 de ani de la moartea Elenei şi Nicolae Ceauşescu, însă detalii picante din viaţa tumultoasă a acestora încep să iasă la iveală. În cei 22 de ani în care au condus ţara, cei doi şi-au creat  o imagine perfectă în faţa românilor, însă lucruri pe care oamenii de rând nu le ştiau sunt povestite de apropiaţii adcestora prin intermediul ziarelor.  

Se pare că tovarăşa avea propriile fantezii pe care nu reuşea să şi le ţină deloc în frâu deloc. Înainte să se căsătorească cu Nicolae, Elena, pe numele său real Lenuţa Petrescu, fusese iubita fratelui acestuia, Marin. Povestea lor s-a terminat rapid, odată cu plecarea acestuia în armată.  Pe vremea aceea, Elena Ceauşescu avea porecla “Păsărică“, deoarece nu obişnuia să poarte lenjerie intimă şi îşi spiona colegii de partid, în dormitoarele lor.

Doamna Ceauşescu nu s-a potolit nici după ce a devenit soţie cu acte în regulă. O idilă s-a înfiripat între ea şi medicul familiei, Abraham Schechter. Pe lista celor care i-au picat cu tronc tovarăşei se numără şi unchiul lui Ion Iliescu, Eftimie Iliescu.