Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine că a folosit cuvântul "inexactitudini" pentru că acesta există în Dicţionarul limbii române. El nu s-a simţit atacat de comentariile Elenei Băsescu pe Twitter, însă i-a recomandat acesteia " să consulte şi dicţionarele limbii române".
"Dacă cei care au comentat ar fi avut decenţa să consulte dicţionarul limbii române, editat de Academia Româna, la pagina 175 ar fi văzut că acest cuvânt este în dicţionar, fiind folosit de Lovinescu, Odobescu, de Eminescu", a explicat ministrul Educaţiei, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de Pro tv. Daniel Funeriu şi-a continuat explicaţiile, precizând că aşa cum este firesc de la "exact" să spui "inexact", este la fel de firesc să spui "inexactitudine" de la "exactitudine".
"Să vedem şi alte lucruri cu care s-au ocupat europarlamentarii" Ar fi fost însă total greşit să spui "neexactitudine" pentru că prefixul "ne", este de origine slavă, iar cuvântul "exactitudine" de origine latină, a mai spus Daniel Funeriu.
În ceea ce priveşte comentariul postat de Elena Băsescu pe contul de Twitter, ministrul a spus că nu s-a simţit atacat şi că fiecare are dreptul să spună ce doreşte. "Eu nu am simţit niciun astfel de atac. Cred că ar fi bine să vedem şi alte lucruri cu care s-au ocupat europarlamentarii noştri şi ar fi bine să spuneţi şi alte iniţiative care sunt utile. Fiecare are libertatea să spună ce doreşte", a susţinut Funeriu.
Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a postat pe contul de Twitter două link-uri către ştiri în care ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, era ironizat pentru că, prezent la Comisia de învăţământ, a criticat luările de cuvânt ale unor deputaţi din opoziţie, spunând că aceştia ar fi uzat de "inexactitudini" la adresa ministerului şi a sa pe tema examenului de bacalureat. Imediat după ce a pronunţat acest cuvânt, preşedintele comisiei, deputatul PSD Cristian Dumitrescu, i-a atras atenţia ministrului şi i-a spus să se uite diseară la emisiunile de televiziune, pentru că tocmai a creat o ştire.