Evenimentul Zilei > Justitie > Elementul-cheie care a dat verdictul în cazul Caracal. E cel mai mare secret al lui Dincă
Elementul-cheie care a dat verdictul în cazul Caracal. E cel mai mare secret al lui Dincă

Elementul-cheie care a dat verdictul în cazul Caracal. E cel mai mare secret al lui Dincă

Profilerul care a încercat să intre în mintea lui Gheorghe Dincă și să înțeleagă elementul declanșator al gesturilor sângeroase făcute de criminalul din Caracal, a vorbit despre descoperirile făcute.

După o luptă lungă a autorităților cu Dincă, DIICOT a anunțat pe 15 ianuarie 2020 că Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu au fost trimiși în judecată pentru infracțiunie de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre.

Care este filmul sechestrării Luizei

DIICOT a explicat în cadrul unui comunicat care a fost fimul sechestrării Luizei Melencu. „Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că la 14.04.2019, în jurul orelor 11:30, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, inculpatul D.G a observat-o pe victima M.L.M. (Luiza Melencu, n.r.) , în vârstă de 18 ani, așteptând în locul numit “a Văduvei” și prin inducere în eroare, prin răpire și prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul a recrutat-o, (folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte “la ocazie”), determinând victima să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate.

Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susținute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioști unde a oprit și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate”, transmit procurorii.

Ulterior, Dincă a transportat victima cu autoturismul, la casa sa din Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor.

În timp ce se deplasa cu mașina, Dincă a aruncat din mers telefonul mobil al fetei în vegetația de pe marginea drumului național E 70. Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14 – 17.04.2019 (în locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt) prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală ținând-o permanent imobilizată de pat cu un lanț metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de persoane”.

 

Ce spune profilerul

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE