Arma secretă a polițistilor de la Aeroportul Otopeni. El este CÂINELE ANTI-TUTUN | GALERIE FOTO

Arma secretă a polițistilor de la Aeroportul Otopeni. El este CÂINELE ANTI-TUTUN | GALERIE FOTO

Un patruped pe nume Tasha a devenit spaima traficanților de țigări care trec prin Aeroportul Otopeni. Micuțul câine din rasa Beagle a prins, recent, un chinez care încerca să ocolească controlul vameșilor cu peste 35.000 de pachete de țigări.

Aparent, un câine liniștit care stă cuminte în lesă. Așa pare Tasha, un patruped din rasa Beagle. El este, însă, cel mai bun prieten al oamenilor de la Biroul Vamal Otopeni. Vameșii îi spun câinele anti-tabac. De fiecare dată când vine o cursă aeriană pe aeroport, la capătul culoarului pe care sunt puse bagajele stă Tasha, împreună cu stăpânul ei. Așa s-a întâmplat și joi, atunci când, pe Aeroportul „Henri Coandă”, a aterizat avionul care a venit din China, cu escală în Rusia.

Cetăţenul chinez D.W.W., posesor al unui permis de şedere în România, care călătorea pe ruta Beijing – Moscova – Bucureşti, s-a încadrat pe culoarul verde pe care pasagerii pun bagajele în care spun că nu au nimic de declarat. Totuși, inspectorii vamali l-au selectat pe chinez pentru control vamal. L-au dus în birou iar Tasha a mirosit bagajele de cală ale pasagerului asiatic. Nasul fin al copoiului a detectat miros de tutun. Când au desfăcut bagajele, vameșii au găsit, în interior, 35. 120 ţigarete de contrabandă, diferite mărci. 

Pentru sustragerea de la controlul vamal prin nedeclararea bunurilor la intrarea pe teritoriul României în vederea stabilirii unui regim vamal, cetățeanul chinez a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în cuantum de 5.000 lei și i-au confiscat marfa de contrabandă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Copoi de vânătoare

Din descrierile făcute pe site-urile de profil reiese că Beagle este un copoi de vânătoare de talie mica, care se bazează pe mirosul său fin. Rasa este folosită pentru urmărirea după miros, în zone de câmpie, deal sau pădure, la vânătoarea de iepuri, vulpi, mistreţ. Dispun de o rezistenă mare la alergare pe distanţe lungi, dar trebuie dresaţi foarte bine înainte de a putea să ieşiţi cu ei liberi. De felul lor sunt simpatici, calmi, afectuoşi , foarte sociabili, curajoşi şi inteligenţi. Sunt o rasă determinată şi atentă, care necesită răbdare, supraveghere şi dresaj. Fiind câini de haită nu le place să fie lăsaţi singuri.

Câinele Reginei Elisabeta I

Rasa este de origine din Anglia, exemplarele au 25–38 cm înălțime, greutate de 9–14 kg și trăiesc 12–15 an. Sunt mai multe teorii referitoare la apariția rasei Beagle. Una dintre ele precizează că preocuparea pentru dezvoltarea acestei rase s-a manifestat pentru prima dată în Anglia, în secolul al XVI-lea. Regina Elisabeta I (1533-1603) a îndrăgit foarte mult o varietate de talie mică a acestei rase, așa numiții „Pocket Beagle”, din care creștea o întreagă haită. Și astăzi, varietatea mai mică a rasei (exemplarele până în 25 de centrimetri înălțime la greabăn) poartă numele reginei. De-a lungul secolului al XVII-lea rasa a suferit modificări prin încrucișarea cu exemplare de Terrier Englezesc.