Eficacitate incredibilă a vaccinului Pfizer! Studiu pe 7, 5 milioane de oameni

Eficacitate incredibilă a vaccinului Pfizer! Studiu pe 7, 5 milioane de oameni

Un studiu care folosește datele a 7,5 milioane de oameni aduce date noi.

Eficacitate vaccinului Pfizer. Comparativ cu Astra Zeneca.

Date noi indică că o doză unică de vaccin Pfizer-BioNTech este 85% eficientă în prevenirea decesului în rândul persoanelor în vârstă de șaptezeci de ani și peste. Noi date din Regatul Unit al Marii Britanii au descoperit cât de eficient poate fi vaccinul coronavirus Pfizer-BioNTech  în protejarea oamenilor - chiar și după o singură doză, scrie Ethen Kim Lieser, editor științific și tehnic pentru mai multe siteuri de specialitate, preluat de National Interest.

O lucrare de cercetare publicată recent în Public Health England, care a folosit datele a 7,5 milioane de persoane, a arătat că atât vaccinurile Pfizer-BioNTech, cât și Oxford-AstraZeneca sunt extrem de eficiente în reducerea infecțiilor cu coronavirus în rândul celor cu vârsta de șaptezeci ani și peste.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul a relevat în continuare că protecția împotriva infecțiilor cu coronavirus simptomatic la patru săptămâni după prima doză a variat între 57% și 61% pentru vaccinul Pfizer-BioNTech și între 60% și 73% pentru Oxford - AstraZeneca. Mai mult, persoanele vaccinate au avut la jumătate riscul apariției unor simptome severe comparativ cu cele care nu au fost vaccinate.

Eficacitate vaccinului Pfizer

De asemenea, raportul a stabilit că o doză unică din oricare dintre vaccinuri are o eficiență de aproximativ 80% pentru prevenirea spitalizării la vârstnici la aproximativ trei până la patru săptămâni după prima doză. Datele au sugerat că o doză unică de vaccin Pfizer-BioNTech este 85% eficientă în prevenirea decesului în rândul persoanelor în vârstă de optzeci și peste.

„Aceștia pot ajuta, de asemenea, să explice de ce numărul internărilor COVID în unitățile de terapie intensivă în rândul persoanelor cu vârsta de peste optzeci din Marea Britanie a scăzut la cifre mici în ultimele două săptămâni”, a declarat secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, într-un briefing media.

Cele mai recente date de la Serviciul Național de Sănătate arată că peste douăzeci de milioane de britanici au primit prima lor doză de vaccin coronavirus, care reprezintă peste o treime din populația adultă, în timp ce opt sute cincisprezece mii au primit a doua doză.

Între timp, vaccinul contra coronavirusului Johnson & Johnson, care a fost aprobat pentru utilizare de urgență în weekendul trecut de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, a reușit să atingă un nivel de eficacitate de 66% împotriva COVID-19, cu simptome moderat până la sever.

Vaccinul Johnson & Johnson este diferit de celelalte disponibile în prezent

deoarece este cu o singură doză.

„Are o eficacitate mai mare de 85% în (prevenirea) bolilor severe și a bolilor critice și nu au existat decese sau spitalizări în niciuna dintre țările care au fost testate”, a declarat recent consilierul șef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, la ABC’s This Week.

Un alt avantaj major al noului vaccin este acela că poate fi păstrat la temperaturi normale de refrigerare timp de cel puțin trei luni, ceea ce face distribuția sa în toată țara considerabil mai ușoară în comparație cu celelalte vaccinuri de pe piață.

Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie depozitat în congelatoare ultra-reci, care îl mențin între minus 44 și minus 24 grade Celsius, în timp ce vaccinul Moderna trebuie livrat la minus 10-15 grade Celsius.

Johnson & Johnson a anunțat că aproximativ douăzeci de milioane de doze de vaccin vor fi gata până la sfârșitul lunii martie, iar directorii companiei și-au exprimat încrederea că vor putea îndeplini promisiunea de o sută de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie.

Eficacitate vaccinului Pfizer