Efectul PROTESTELOR. NATO amână VIZITA lui MELE:CANU la sediul alianţei

Întâlnirea dintre ministrul român de externe Teodor Meleşcanu şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost amânată.

NATO anunţă că întâlnirea va fi reprogramată la o dată care va fi anunţată ulterior anunţă Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat de presă..

Comunicatul NATO nu precizează şi motivul amânării.

Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, se află la Bruxelles, unde participă azi la reuniunea Consiliului Uniunii Europene pentru Afaceri Externe.

Premierul Sorin Grideanu s-a întâlnit pe 1 februarie cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

Şase ţări partenere ale României – Belgia, Canada, Franţa, Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii – au solicitat imperativ Guvernului României să nu „dea înapoi” în lupta anticorupţie, se arăta într-un comunicat comun trimis de misiunile diplomatice.

Liviu Dragnea a declarat, după apariţia comnunicatului, ca urmareste cu atentie tot ce spun ambasadele, precizand insa ca nu crede ca in vreuna din tarile respective se pune problema ca o decizie a CCR sa nu fie respectata. „Urmarim cu atentie tot ce spun acesti oficiali. I-am spus si dl ambasador Klemm. Eu nu cred ca in vreuna din tarile respective se pune problema ca o decizie a CCR sa nu fie respectata. Am citit cu atentie acele lucruri, am vazut ca guvernul a trimis o scrisoare CE, cred ca odata citite cu atentie textul OUG incet, incet acesti oficiali vor intelege ca nu e niciun atac impotriva justitiei”, a spus Dragnea, dupa sedinta Comitetului Executiv National de la Palatul Parlamentului, in care liderii social-democrati au vorbit despre ordonanta de urgenta ce a amputat Codurile Penale si care au dus la cele mai mari proteste din Romania de dupa Revolutie.

Intrebat daca el a fost cel care a cerut sa se intalneasca cu ambasadorul Hans Klemn, Dragnea a spus ca „Nu, dl ambasador acum vreo doua saptamani. Am avut o discutie destul de asezata, destul de corecta, destul de buna cu ambasadorul Klemm”.