EFECTUL FERGUSON. Cum a fost POLIȚIA AMERICANĂ PARALIZATĂ de PROPAGANDA MULTICULTURALISMULUI? Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

EFECTUL FERGUSON. Cum a fost POLIȚIA AMERICANĂ PARALIZATĂ de PROPAGANDA MULTICULTURALISMULUI? Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

„Cruciada Mișcării numite „Viețile persoanelor de culoare contează” (Black Lives Matter) împotriva poliției continuă să coste vieți și să distrugă pacea socială”, scria, în 2016, Heather Mac Donald despre modul în care campaniile purtate în numele multiculturalismului, corectitudinii politice și diversității paralizează pur și simplu forțele de ordine.

Este vorba de așa-numitul Efect Ferguson, termen pus în circulație de Doyle Sam Dotson III, șeful poliției din St Louis. Acesta a constatat o legătură de cauzalitate extem de interesantă între moartea unui tânăr afro-american, comportamentul colegilor săi polițiști și creșterea alarmantă a criminalității.

Astfel, pe 9 august 2014, Michael Brown Jr., un tânăr de culoare, a fost împușcat de un polițist alb în vârstă de 28 de ani, Darren Wilson, în orașul Ferguson din Missouri, o suburbie a St. Louis. Brown Jr. a furat o cutie de țigări dintr-un magazin, iar un polițist a reușit să-l identifice pe stradă după semnalmente.

Suspectul, care se afla în compania unui prieten, l-a atacat însă chiar în mașina de poliție, încercând să-i ia arma. Polițistul s-a apărat, în cursul luptei trâgând și două focuri de armă. Suspectul și prietenul său au încercat să fugă, iar polițistul a pornit în urmărirea lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În circumstanțe neclare (mărturiile martorilor se bat cap în cap), polițistul l-a împușcat mortal pe tânărul afro-american. Moartea lui Brown a provocat ample proteste, atât violente, cât și pașnice, dar și un val de acuzații în media la adresa poliției. Iar protestele și-au atins scopul.

Potrivit șefului poliției din St Louis, după acest incident, colegii săi au început să fie ezitanți în situațiile care ar fi putut duce la confruntări. Rezultatul fricii polițiștilor de a fi considerați rasiști? Criminalitatea a explodat în Statele Unite. O spune clar publicația Intelligencer:

”Timp de doi ani - 2015 și 2016 - rata criminalității din Statele Unite a crescut semnificativ. Acest fapt nu este rezultatul isteriei mass-mediei sau al încercărilor unor demagogi de a stârni temerile legate de crimele violente - este o realitate statistică. Un document al Institutului Național de Justiție arată că rata omuciderilor a crescut de la 4,4 la 4,9, la 100 000 de persoane între 2014 și 2015. Apoi, între 2015 și 2016, a existat o altă creștere, mai mică, de la 4,9 la 5,3 la fiecare 100 000 de persoane.”

Să nu credeți că Efectul Ferguson este numai „o tragedie americană”. Modul în care multe dintre forțele de poliție din Europa tratează, de pildă, problema bandelor musulmane de violatori, este tot efectul acuzațiilor necontenite de rasism pe care le fac politicienii și presa establishmentului.

Așa că data viitoare când auziți de Black Lives Matter sau de drama imigranților, amintiți-vă că una e realitatea și alta ce spun televiziunile.