Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > EDITORIALUL EVZ. Victor Ponta și hoața „agresată” sexual în tramvai
EDITORIALUL EVZ. Victor Ponta și hoața „agresată” sexual în tramvai

EDITORIALUL EVZ. Victor Ponta și hoața „agresată” sexual în tramvai

Circul pe care îl face de două zile Victor Ponta, alături de Gabriela Firea și propaganda asociată, îmi amintește de o scenă petrecută într-un tamvai cu ceva vreme în urmă.

Două doamne corpolente cu fuste înflorate au urcat într-un tramvai împreună cu un puști murdar, cu haine rupte. Cum s-a urcat în tramvai, copilul a început să facă tot felul de giumbușlucuri gălăgioase, pentru a distrage atenția călătorilor. Piciul s-a apucat chiar să tragă de plasa unui bătrân, în timp ce una dintre femei a început să țipe la el, chipurile să stea la locul lui. În acest timp, cea mai solidă dintre femei s-a plasat abil în spatele bătrânului și a încercat să-i șutească portofelul din buzunarul lateral de la haină.

Bătrânul a simțit că-i umblă cineva în buzunar și a prins-o de mână pe hoață spunându-i: „Ce faci, mă? Îmi furi din buzunar?”. Fără nici cea mai mică urmă de ezitare, parcă pregătită pentru momentul în care e prinsă în flagrant, doamna cu fustă înflorată a început să răcnească cât o țineau bojocii: „Aoleu, mă pipăie obsedatu! Moșu’ ăsta e obsedat sexual’. Mi-a pus mâna pe piept. Nenorocitule care ești! Porcule! Obsedatule care ești!”.

Țipetele femeii au atras privirile nedumerite și șocate ale tuturor călătorilor. Unii au văzut ce s-a petrecut de fapt și s-au blocat în fața tupeului incredibil al hoaței care pozează în victimă. Alții erau complet nedumeriți și ușor amuzați. Bunul-simț le spunea că e imposibil ca o astfel de persoană să fie pipăită prin tramvai de un pensionar atât de inofensiv. În același timp nu excludeau faptul că realitatea depășește uneori cea mai bogată imaginație, că orice e posibil și încercau să priceapă ceva din incidentul gălăgios care le-a atras atenția. „Cât de pervers și nenorocit să fie bătrânul încât să facă așa ceva într-un tramvai?”, s-au întrebat cei care nu excludeau posibilitatea ca doamna trupeșă chiar să fie vexată pe bună dreptate.

Bietul bătrân a rămas mut și paralizat în fața tupeului cu care hoața s-a apucat tot ea să-l ocărească. Tot lui îi venea să intre în pământ de rușine că a ajuns în mijlocul uni circ atât de rușinos. N-a apucat săracul să mai spună nimic în fața potopului de strigăte, până când tramvaiul a ajuns la următoarea stație, unde hoața a tulit-o rapid. Până să priceapă și cei din jur ce s-a întâmplat, de fapt, muierile și copilul folosit ca momeală erau departe.

Tupeul cu care hoața a reacționat când a fost prinsă este exact tipul de tupeu cu care Victor Ponta a reacționat pentru a abate atenția publicului de la scandalosul caz de corupție al baronului Adrian Duicu. A profitat abil de o declarație interpretabilă a președintelui Traian Băsescu și a început să urle cât l-au ținut bojocii, pe toate canalele TV, că e o victimă a mafiei și că nu mai poate sta în Palatul Victoria din pricina armatei de procurori care îl vânează în frunte cu comandantul de oști judiciare Băsescu. Apoi a plusat anunțând că se ascunde în Ministerul Apărării Naționale. Făcând asta, Ponta a aplicat la cel mai înalt nivel strategia lui „hoțul strigă hoții!”. Numai atât nu era însă suficient pentru a astupa ditamai scandalul cu traficul de influență din biroul lui, așa că Victor Ponta a pus-o și pe Gabriela Firea să pozeze în victimă a unui șantaj inexistent, exact cum a procedat cucoana oacheșă în tramvai, pentru a scăpa de un drum la Poliție și de dosarul pentru furt.

Suntem zilele acestea din două motive în cel mai jenant moment al istoriei noastre recente. Pe de o parte este situația în care un baron corupt își comite infracțiunile din biroul prim-ministrului. De partea cealaltă este tupeul cu care procedează Victor Ponta pentru a putea să o tulească din tramvaiul în care a fost prins cu mâna în buzunarul altuia.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: