Două doamne corpolente cu fuste înflorate au urcat într-un tramvai împreună cu un puști murdar, cu haine rupte. Cum s-a urcat în tramvai, copilul a început să facă tot felul de giumbușlucuri gălăgioase, pentru a distrage atenția călătorilor. Piciul s-a apucat chiar să tragă de plasa unui bătrân, în timp ce una dintre femei a început să țipe la el, chipurile să stea la locul lui. În acest timp, cea mai solidă dintre femei s-a plasat abil în spatele bătrânului și a încercat să-i șutească portofelul din buzunarul lateral de la haină.

Bătrânul a simțit că-i umblă cineva în buzunar și a prins-o de mână pe hoață spunându-i: „Ce faci, mă? Îmi furi din buzunar?”. Fără nici cea mai mică urmă de ezitare, parcă pregătită pentru momentul în care e prinsă în flagrant, doamna cu fustă înflorată a început să răcnească cât o țineau bojocii: „Aoleu, mă pipăie obsedatu! Moșu’ ăsta e obsedat sexual’. Mi-a pus mâna pe piept. Nenorocitule care ești! Porcule! Obsedatule care ești!”.

Țipetele femeii au atras privirile nedumerite și șocate ale tuturor călătorilor. Unii au văzut ce s-a petrecut de fapt și s-au blocat în fața tupeului incredibil al hoaței care pozează în victimă. Alții erau complet nedumeriți și ușor amuzați. Bunul-simț le spunea că e imposibil ca o astfel de persoană să fie pipăită prin tramvai de un pensionar atât de inofensiv. În același timp nu excludeau faptul că realitatea depășește uneori cea mai bogată imaginație, că orice e posibil și încercau să priceapă ceva din incidentul gălăgios care le-a atras atenția. „Cât de pervers și nenorocit să fie bătrânul încât să facă așa ceva într-un tramvai?”, s-au întrebat cei care nu excludeau posibilitatea ca doamna trupeșă chiar să fie vexată pe bună dreptate.

Bietul bătrân a rămas mut și paralizat în fața tupeului cu care hoața s-a apucat tot ea să-l ocărească. Tot lui îi venea să intre în pământ de rușine că a ajuns în mijlocul uni circ atât de rușinos. N-a apucat săracul să mai spună nimic în fața potopului de strigăte, până când tramvaiul a ajuns la următoarea stație, unde hoața a tulit-o rapid. Până să priceapă și cei din jur ce s-a întâmplat, de fapt, muierile și copilul folosit ca momeală erau departe.

Tupeul cu care hoața a reacționat când a fost prinsă este exact tipul de tupeu cu care Victor Ponta a reacționat pentru a abate atenția publicului de la scandalosul caz de corupție al baronului Adrian Duicu. A profitat abil de o declarație interpretabilă a președintelui Traian Băsescu și a început să urle cât l-au ținut bojocii, pe toate canalele TV, că e o victimă a mafiei și că nu mai poate sta în Palatul Victoria din pricina armatei de procurori care îl vânează în frunte cu comandantul de oști judiciare Băsescu. Apoi a plusat anunțând că se ascunde în Ministerul Apărării Naționale. Făcând asta, Ponta a aplicat la cel mai înalt nivel strategia lui „hoțul strigă hoții!”. Numai atât nu era însă suficient pentru a astupa ditamai scandalul cu traficul de influență din biroul lui, așa că Victor Ponta a pus-o și pe Gabriela Firea să pozeze în victimă a unui șantaj inexistent, exact cum a procedat cucoana oacheșă în tramvai, pentru a scăpa de un drum la Poliție și de dosarul pentru furt.

Suntem zilele acestea din două motive în cel mai jenant moment al istoriei noastre recente. Pe de o parte este situația în care un baron corupt își comite infracțiunile din biroul prim-ministrului. De partea cealaltă este tupeul cu care procedează Victor Ponta pentru a putea să o tulească din tramvaiul în care a fost prins cu mâna în buzunarul altuia.