Potrivit unui comunicat al Consiliului Municipal din Baden, citat de Agerpres,  s-a decis suspendarea provizorie din funcţie a lui Muller până la "clarificarea situaţiei".

Primarul, care este şi membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Naţional (Camera Inferioară a Adunării Federale a Elveţiei), beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, subliniază executivul de la Baden.

Decizia Consiliului Municipal a fost adoptată în urma dezvăluirilor făcute duminică de cotidianul "Schweiz am Sonntag", care l-a acuzat pe Muller că a trimis unei cunoştinţe selfie-uri nud realizate în biroul său, în timpul programului.

Potrivit avocatului primarului, femeia cu care politicianul se afla în contact ar fi exercitat asupra sa presiuni şi l-ar fi ameninţat cu divulgarea relaţiei în presă şi unor terţe persoane.

Joi, poliţia municipală a arestat-o pe tânăra femeie. Exprimându-şi regretul că acest caz a devenit public, Geri Muller a anunţat duminică că a solicitat personal intervenţia poliţiei, deoarece tânăra a ameninţat că se sinucide.