Evenimentul Zilei > Monden > Ecourile celebrităţii lui Lucian Matiş nu s-au stins. Designerul român a făcut furori în întreaga lume după ce soţia premierului Canadei a atras toate privirile la Casa Albă purtând două rochii semnate de el | FOTO
Ecourile celebrităţii lui Lucian Matiş nu s-au stins. Designerul român a făcut furori în întreaga lume după ce soţia premierului Canadei a atras toate privirile la Casa Albă purtând două rochii semnate de el | FOTO

Ecourile celebrităţii lui Lucian Matiş nu s-au stins. Designerul român a făcut furori în întreaga lume după ce soţia premierului Canadei a atras toate privirile la Casa Albă purtând două rochii semnate de el | FOTO

Creaţiile vestimentare ale lui Lucian Matiş, un tânăr designer născut în Blaj, judeţul Alba, au făcut furori în întreaga lume, după ce joi, soţia premierului Canadei a apărut într-o creaţie a designerului român. Cu ocazia primei vizite oficiale a lui Justin Trudeau şi a soţiei sale la Casa Albă, Sophie Grégoire-Trudeau a atras toate privirile, graţile celor două rochii semnale de el.

Întâmpinată de cuplul prezidenţial american pe peluza de la Casa Albă, soţia premierului Canadei a impresionat într-o rochie roşie cu mâneci şi cu imprimeuri geometrice şi florale, în nuanţe de roz, siclam şi violet, creată de designerul Lucian Matis. Soţia premierului canadian a ales şi pentru dineul oficial oprganizat în cinstea lor la Casa Albă tot o creaţie a designerului român, o rochie de seată violet, lungă, fără mâneci.”Sunt încântat dincolo de cuvinte! Sophie Grégoire-Trudeau a purtat două ţinute ale casei Lucian Matis într-o singură zi!”, a scris pe pagina sa de Facebook

Acesta a povestit pentru Digi24 că rochiile pe care le-a purtat soţia premierului Canadei l-au făcut celebru. 

„Nu mai am viaţa mea de două zile, asta s-a schimbat, de două zile dau numai interviuri, ieri m-am trezit la 5.30 să mergem la interviuri şi toată ziua până la 8 am avut interviuri”,adaugă designerul.

“Pentru a fi pe scena internaţională, pentru ca lumea să îţi acorde atenţie, ceea ce fiecare brand are nevoie, constă foarte mult. Familia Trudeau este una dintre cele mai mari din lume. Toată lumea îi iubeşte. Deja am primit zeci, dacă nu sute de comenzi pentru rochii. Şi cred că vor continua. Este uimitor”, a declarat aceasta. 

Într-un interviu acordat torontolife.com, acesta a declarat că a fost luat prin surprindere de această “celebritate”.

“M-am trezit dimineaţa fiind pe coperta revistei Metro. Cu o zi înainte eram pe coperta Star şi se vorbea de noi în New York Times. La un moment dat erau maşinile a patru televiziuni parcate în afara sediului nostru. A venit proprietarul să vadă ce se întâmplă. A crezut că este vorba despre vreo crimă”, a declarat acesta. 

Întrebat dacă rochia mov a fost o alegere potrivită pentru o cină de astat, acesta a precizat că rochia este una clasică, “elegantă, dar nu foarte stilată. Nu este genul de piesă vestimentară care să te facă să te întrebi: <<oare ce a fost în mintea ei când a îmbracat asta?>>”.

Atunci când i s-a cerut să spună ceva despre soţia premierului canadian, ceva ce nu a fost spus până acum, el a declarat că Sophie este “mult mai frumoasă decât pare” şi “ştie exact ce i se potriveşte”.

„M-a sunat să încerce câteva haine din colecţia primăvară-vară 2016, după care am făcut probele la Ottawa, mi-a trimis înapoi hainele. După aceea ne-am întâlnit aici în Toronto să facem probele. (…) Ştiam că poartă rochia de seară, nu ştiam că poartă rochia de zi. Pentru rochia de seară ne-am pregătit aproape o lună. Dar de rochia roşie nu am ştiut”, a declarat aceasta. 

Lucian Matiş s-a născut în Blaj şi s-a stabilit în Canada, în 1999. A avut acces la creaţii vestimentare încă de la vârstă fragedă, graţie mamei sale, care avea un atelier de croitorie. A absolvit Liceul de Arte la Sibiu şi şi-a continuat studiile în design vestimentar la Universitatea Ryerson din Toronto, potrivit site-ului oficial al creatorului de modă.

Prima colecţie şi-a lansat-o în 2007, la Săptămâna Modei de la Toronto, apoi brandul său a devenit din ce în ce mai cunoscut, iar colecţiile sale au fost apreciate de criticii şi revistele de modă. Printre vedetele care au purtat ţinute create de Lucian Matiş se află celebrul top-model Iman, modelul Coco Rocha şi cântăreaţa Nelly Furtado.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: