Evenimentul Zilei > Economie > Economie: o adevărată bombă cu ceas urmează să explodeze în 2021
Economie: o adevărată bombă cu ceas urmează să explodeze în 2021

Economie: o adevărată bombă cu ceas urmează să explodeze în 2021

Partidul de la guvernare se află într-un adevărat impas, deoarece este cel care decontează incapacitatea bugetului de a suporta creșterile de pensii și alocații pentru copii, așa numitele „pomeni electorale“, un adevărat cadou otrăvit. Pentru că în anul 2020, cuvântul de ordine al zilei este „majorări”; majorări de pensii, de salarii, de alocații. O bombă cu ceas care, dacă nu este dezamorsată, poate exploda în anul ce vine.

Ca în orice an electoral, presiunea pe finanțele Româniai este uriașă. Partidele aflate la guvernare au tendința de a lua măsuri populiste, pentru a atrage capital electoral. Numai că deciziile de acest gen vin cu o notă de plată care va fi plătită după ce trec alegerile. Anul acesta, România va trece prin două perioade electorale: alegerile locale, în prima parte a anului și alegerile parlamentare, ce vor avea loc în iarnă.

 

Articolul complet îl găsiți în noul număr al revistei Capital, disponibil la punctele de difuzare a presei în perioada 14 februarie- 12 martie 2020.

Dacă vreți să primiți revista acasă sau la birou, optați pentru un abonament pe 3, 6 sau 12 luni, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-capital!