Economia duduie, Cîțu se fofilează. "Toate datele arată un asasin economic". VIDE0

Protest Greenpeace Romania, statuie , Florin Citu

Tăcerea premierului referitor la împrumuturile cu dobândă uriașă făcute de România e suspectă. Mai mult, Cîțu i-a cerut demisia ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare din cauza noului acord semnat de 131 țări pentru impozitarea multinaționalelor cu cel puțin 15%. Mirel Curea și invitații săi au făcut o paralelă între strategia premierului și o teorie celebră, cea a "datoriilor odioase".

Jurnalistul Bogdan Comaroni consideră că epicul duel pentru șefia PNL dintre Cîțu și Orban are în spate mize financiare. "Puterea în PNL e pe bani. Cîțu nu a explicat ce a făcut cu cele 80 și ceva de miliarde împrumutate. Inițial erau 130 de state (n.r. - care au votat acordul de supraimpozitare a multinaționalelor), Nazare și toți au fost pentru, iar România se abținuse. S-a votat și au apărut 131 de țări. Cîțu i-a cerut demisia lui Nazare. Să ne explice de ce nu e bine ca banii multinaționalelor să rămână în țară. E Cîțu omul multinaționalelor? Ca jurnalist și ca român vreau să știu".

Moderatorul Mirel Curea s-a întrebat dacă ceea ce face Cîțu cu țara intră în categoria "datoriilor odioase". Este vorba de o teorie care susține că un guvern "îndatorează țara împotriva intereselor populației, cu știința celor care i-au împrumutat". Pe de altă parte, Bogdan Comaroni a adus în discuție și poziția ambiguă a premierului în chestiunea Roșia Montană. De partea cui acționează, de fapt, Florin Cîțu? "Toate datele arată un asasin economic", a conchis jurnalistul.