Editura Evenimentul si Capital

ECO SUD SA se orientează spre economia circulară

Autor: | | 0 Comentarii | 704 Vizualizari

Reciclarea este mai mult decât o modă. Tendințele s-au schimbat în privința deșeurilor, iar tehnologia oferă azi soluții optime de recuperare și reciclare a materiei prime necesare în diverse industrii.

Cea mai activă companie românească în gestiunea deșeurilor, Grupul Eco Sud SA, este de 14 ani în județul Dolj și administrează Depozitul Ecologic Mofleni (DEM) aducând un aport substanțial la creșterea calității mediului și a sănătății populației.

Până în prezent, Grupul Eco Sud SA a alocat 1,5 milioane de euro în lucrări de modernizare și dezvoltare a DEM, cu o suprafață de 443.000 metri pătrați. Cu tehnologie modernă și soluții ecologice - printre componente fiind elementele impermeabilizării minerale, geomembrana, geotextilul, tuburile de drenaj, geocompozitul, stații de epurare cu osmoză inversă dar și instalații moderne de ardere a biogazului produse în țări occidentale cu experiență consacrată în acest domeniu, faclă cu ardere la temperaturi de peste 1.000o C – DEM este un exemplu de bune practici în domeniul managementului deșeurilor. Investiția a adus și crearea de noi locuri de muncă.

Câștig pentru mediu și sănătate publică

Până în anul 2005, deșeurile din Municipiul Craiova și județul Dolj erau depuse la întâmplare, în diverse locuri fără protecție a pânzei freatice, expunând populația la îmbolnăviri. Prin preluarea gestiunii de către Eco Sud SA, prin investițiile făcute aceste pericole au dispărut treptat. Politica Eco Sud este orientată spre trecerea la economia circulară care completează Strategia Europa 2020 prin utilizarea eficientă a resurselor, devenind cel mai mare furnizor de materie primă pentru industria de reciclare.

Pași către „zero deșeuri”

Eco Sud deține peste 1.800.000 metri pătrați de teren destinat activităților ecologice, 6 stații de sortare, 4 stații de compostare, 4 platforme de transfer și tratează zilnic 2,7 milioane kg de deșeuri de la peste 5 milioane de locuitori la nivel național.

Managementul deșeurilor „reprezintă o resursă importantă de materie primă pentru industria de reciclare, produsele rezultate urmând să fie reintroduse în consum. Eco Sud își concentrează activitatea către acest tip de soluții, adică tratarea deșeurilor ca resursă, nicidecum ca gunoi”, a explicat Dan Stănoaia, directorul comercial al Eco Sud SA.

Eco Sud SA – 20 de ani de experiență în gestiunea deșeurilor

Obiectivul companiei Eco Sud SA este acela de a crea parteneriate stabile pentru a promova o reducere progresivă a cantităților de deșeuri generate, de la colectare până la depozitarea finală. Compania este licențiată Clasa I pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.

Pagina 1 din 1
Tag-uri: eco, sudStirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate