Fiul unui foarte potent om de afaceri constănţean şi finul lui Nicuşor Constantinescu şi-au găsit loc pe lista USL Constanţa pentru alegerile din decembrie. "New Entry": ecologistul Remus Cernea, care nu mănâncă carne, pentru că animalele sunt maltrate, dar poartă totuşi pantofi de piele.
Candidaţii USL Constanţa pentru alegerile parlamentare din decembrie şi-au depus astăzi dosarele de candidatură la Biroul Electoral Judeţean de circumscripţie. Supravegheaţi îndeaproape de coordonatorul campaniei electorale, primvicepreşedintele PSD Constanţa Nicuşor Constantinescu, pretendenţii la noul scaun de parlamentar au stat cuminţi la rând pentru a li se examina documentele.
Au lipsit doar ministrul culturii Puiu Haşotti şi senatorul Nicoale Moga, reţinuţi cu treburi la Bucureşti. Senatorul Mircea Banias, fost PDL, actual PC, a dispărut repede: "Trebuie să fiu la Bucureşti, sunt invitat la Antena 3".
Lista USL Constanţa este formată în mare parte din candidaţi aflaţi la al doilea şi chiar al treilea mandat. Veteran , la al cincelea mandat, este liberalul Puiu Haşotti. În rest, apropiaţi ai "echipei Mazăre", rude, prieteni, asociaţi în afaceri dar şi impuşi de la centru.
"New entry" pe listele constănţene sunt Mădălin Voicu - "onorat că m-au chemat prietenii mei Radu şi Nicuşor. Acesta este şi motivul pentru care am considerat că e bine să candidez" - şi Remus Cernea, despre care Nicuşor Constantinescu a spus: "Ni l-a propus Victor Ponta şi, având în vedere că în USL trebuie să fie mai multe partide, verzii nu au cum să lipsească".
Emoţionat şi "onorat", Cernea a bâiguit: "Acest guvern USL este primul care a arătat deschidere faţă de mediu şi e important ca politicile verzi să fie înglobate în politice publice generale ale guvernului şi ale autorităţilor locale". Atât el cât şi Nicuşor Constantinescu s-au arătat imediat impotriva gazelor de şist, căzând de acord asupra ideii organizării unui referendum chiar în ziua alegerilor.
La "prospături" din partea PSD apar Radu Babuş şi Mircea Titus Dobre. Primul este directorul Regiei de Exploatare a Domeniului Public şi Privat din subordinea Consiliului Local Constanţa, consilier judeţean, vicepreşedinte TSD la nivel naţional şi, mai ales, finul preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu.
Al doilea, este fiul consilierului local PSD Mircea Dobre, prosper om de afaceri constănţean. Mircea Titus Dobre este la primul mandat de consilier judeţean obţinut la alegerile locale din vară.
Radu Mazăre, copreşedintele USL Constanţa, a lipsit de la eveniment, lăsându-şi astfel fratele, pe Alexandru, candidat pentru un nou mandat de senator, să se desfăşoare. "Toţi candidaţii din echipa USL avem şansa să câştigăm 50% plus unu, dar atrag atenţia că nu este o campanie câştigată dinainte şi ne vom concentra şi vom lupta pentru fiecare vot". Adunaţi apoi în jurul şefului, candidaţii USL Constanţa au stat frumos la poza de grup.