EBOLA. Ce nu ştiai despre virusul ucigaş!

EBOLA. Ce nu ştiai despre virusul ucigaş!

Virusul Ebola, deşi a suferit mutaţii în ultimii 40 de ani, acesta nu a devenit mai ucigaş, concluzionează un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Manchester, din Marea Britanie.

Rezultatele surprinzătoare arată că, deși a existat un număr mare de modificări genetice ale virusului, acesta nu s-a schimbat la nivel funcțional şi nu a devenit mai virulent. Profesorul Simon Lovell, de la Universitatea din Manchester: ”Funcția  virusului a rămas aceeași de-a lungul ultimelor patru decenii, ceea ce într-adevăr ne-a surprins. Din păcate, din anii 70 până acum, virusul a atacat de mai multe ori, ceea ce, cred specialiştii,  o va face din nou.

Cercetătorii văd ultimele descoperiri ca pe o veste bună: înseamnă că  tratamentele  şi vaccinurile realizate în timpul ultimei epidemii au o mare probabilitate de a fi eficiente la o eventuală nouă izbucnire a unei epidemii de Ebola. 

Virusul  Ebola  a fost  identificat în 1976 de cercetătorul belgian Peter Piot.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2013 a început ultima epidemie de Ebola, în Africa de Vest. Epidemia a pornit în decembrie 2013, în sudul Guineei, apoi s-a propagat în Liberia şi Sierra Leone.În total au fost afectate nouă ţări africane. Prima victimă a acestei epidemii a fost un bebeluş din Guineea, decedat în decembrie 2013. Virusul a fost identificat în martie 2014.

Epidemia a ucis peste 10.000 de persoane în ţările Africii de Vest, cele mai afectate fiind Guineea, Liberia şi Sierra Leone.