E peste tot! Ultimul pericol detectat în pandemie. Atenţie când ieşiţi din case

E peste tot! Ultimul pericol detectat în pandemie. Atenţie când ieşiţi din case

Conform unei statistici publicate recent de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), 11.000 de persoane au fost expuse la noul coronavirus în timpul zborurilor.

Cu toate acestea, agenția a admis că nu a reușit să confirme în mod direct un caz de transmisie în aer a noului coronavirus chinezesc.

Nu s-a putut din cauza informațiilor incomplete despre urmărirea suspecţilor și a faptului că virusul incubează pe parcursul mai multor zile,

„CDC nu este capabilă să determine clar că potențialele cazuri au fost asociate (sau nu) cu expunerea în cabina aeriană sau în călătoriile cu avionul”, susţine sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

La această concluzie s-a ajuns „având în vedere numeroasele oportunități de expunere potențială asociate cu întreaga călătorie și distribuția globală pe scară largă a virusului”.

Asta a declarat Caitlin Shockey, o purtătoare de cuvânt a Diviziei CDC pentru Migrație Globală și Carantină, conform Washington Post.

Statistica este valabilă de la 1 martie

Aproape 1.900 de angajaţi a Administrației pentru Securitatea Transporturilor (TSA) - mulţi dintre ei ofițeri de control - au avut rezultate pozitive pentru coronavirus.

Monitorizarea a început la 1 martie, iar în prezent, în plină pandemie, mai există 215 angajați TSA cu infecții active.

Raport vine după ce alte studii din Asia și Europa au indicat dovezi suplimentare despre faptul că noul coronavirus se poate răspândi pe zborurile comerciale.

Cazul unei femei infectate în august

La sfârșitul lunii trecute, s-a constatat că o femeie a contractat coronavirusul în toaleta unui avion.

Observaţia despre acest pericol a fost făcută de cercetătorii Facultăţii de Medicină din cadrul Universității Soonchunhyang din Seul, Coreea de Sud.

Studiul, publicat în revista Emerging Infectious Diseases a CDC Prevention, a scos la suprafaţă că femeia de 28 ani se numără printre cei 310 de pasageri care au prins zbor de evacuare în contextul focarului din Milano, Italia.

Se întâmpla la 10 martie, iar destinaţia finală era Incheon, Coreea de Sud. „În zborul Milano-Coreea de Sud, ea a purtat o mască N95, cu excepția cazului în care a folosit o toaletă”, au scris autorii studiului.

Atenţie când mergeţi la toaletă

„Toaleta a fost împărțită de pasagerii aflați în apropiere, inclusiv de un pacient asimptomatic. Ea era așezată la 3 rânduri distanță de pacientul asimptomatic.

Înainte de îmbarcare, personalul medical al aeroportului a efectuat examinări fizice, interviuri medicale și verificări ale temperaturii corpului pasagerilor.

Având în vedere că nu a ieșit afară și s-a autoizolat în carantină 3 săptămâni acasă la ea în Italia, înainte de zbor, și nu a folosit transportul public pentru a ajunge la aeroport, este foarte probabil ca infecția ei să fi fost transmisă în zbor prin contact indirect cu un pacient asimptomatic”, au scris cercetătorii.

Şi totuşi, CDC îndeamnă la calm

În ciuda constatărilor, CDC a stabilit că virusul nu se răspândește chiar atât de ușor în timpul curselor aeriene.

Doar într-un caz particular, 328 de pasageri și membri ai echipajului au fost testați pentru coronavirus după ce a fost dezvăluit că un zbor din 31 martie, din Statele Unite către Taiwan, transportase 12 pasageri care prezentau simptome ale coronavirusului.

Totuşi, când au venit rezultatele testelor, toți ceilalți pasageri și membri ai echipajului au avut rezultate negative.

Aerul din avioane, acolo e cheia

Exemple similare abundă, iar o posibilă explicație pentru riscul redus de infecție este că aerul din interiorul avioanelor moderne este înlocuit cu aer proaspăt la fiecare două, trei minute.

Mai mult, majoritatea avioanelor au acum filtre de aer concepute pentru a reţine 99,99% din particule.

Chiar şi aşa, măștile de față sunt obligatorii, chiar dacă după fiecare cursă există igienizări mai intense decât înainte ale avionului.

sursa: nationalinterest.org

sursa foto