Evenimentul Zilei > Social > E oficial! Viitor mai bun pentru copiii din România, de la 1 ianuarie 2022
E oficial! Viitor mai bun pentru copiii din România, de la 1 ianuarie 2022

E oficial! Viitor mai bun pentru copiii din România, de la 1 ianuarie 2022

Guvernul a decis creșterea salariilor cadrelor didactice. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma întâlnirilor susținute cu ministrul Muncii și reprezentații sindicatelor din învățământ. Potrivit oficialului, este vorba despre aplicarea unei majorări în acest sens de la data de 1 ianuarie 2022. Această decizie va avea un efect pozitiv și asupra elevilor, întrucât se așteaptă o mai mare implicare a profesorilor în educația lor.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat majorarea salariilor profesorilor, măsură ce se va aplica de la data de 1 ianuarie 2022. Oficialul nu a precizat cuantumul cu care vor crește salariile cadrelor didactice, însă a menționat că Ministerul Muncii sau Ministerul Educației vor prezenta mai multe detalii în acest sens.

Sorin Cîmpeanu a anunțat creșterea salariilor profesorilor

„Am avut astăzi o întâlnire cu Ministerul Muncii și reprezentații sindicatelor din învățământ la care s-au discutat chestiuni cu privire la nevoia și importanța unei salarizări corespunzătoare în sistemul de educație – nevoia de aplicare a creșterilor salariale de la 1 ianuarie 22 și de asemenea despre nevoia de suplimentare a posturilor din educație generată de preluarea creșelor.

Detalii veți primi în curând, printr-un comunicat emis de Ministerul Educației sau Ministerul Muncii sau un comunicat comun”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a mai vorbit și despre „o realitate tristă” cu care se confruntă sistemul de educație în contextul în care România se luptă cu un val patru devastator de pandemie. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că, în urma unei centralizări a 290.000 de chestionare referitoare la vaccinare, 77,5% dintre părinți au precizat că elevii nu vor fi vaccinați împotriva coronavirusului.

Părinții nu vor să își imunizeze copiii. „Elevii înțeleg importanța vaccinării”

„Avem circa 22.000 de răspunsuri cu „Da” din partea elevilor, răspunsuri completate de părinţi, 44.000 de indecişi, şi 244.000 de răspunsuri cu „Nu”. Aceasta este realitatea, pe care am preferat să o comunic cât se poate de transparent, deşi este o realitate tristă”, a mai anunțat Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a menționat că datele pentru cei care doresc imunizarea copiilor vor fi trimise către CNCAV pentru a se constitui echipe mobile de vaccinare, la care minorii se vor putea imuniza până la finele lunii noiembrie.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a precizat că „elevii înțeleg importanța vaccinării”, în contextul în care ritmul vaccinării acestora a crescut. Dacă în prima săptămână de școală s-au vaccinat zilnic 1.700 de elevi, cifrele indică, în prezent, 2.500 de elevi care vor să se vaccineze – este vorba despre copii cu vârsta de peste 12 ani, elevi de gimnaziu sau liceu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: