Evenimentul Zilei > Actualitate > E înfricoșător. Știți câți criminali, violatori și tâlhari umblă liberi prin România?
E înfricoșător. Știți câți criminali, violatori și tâlhari umblă liberi prin România?

E înfricoșător. Știți câți criminali, violatori și tâlhari umblă liberi prin România?

În România umblă liberi mii de infractori periculoși. Criminali, violatori, tâlhari, unii recidiviști. Un deputat trage semnalul de alarmă: străzile din România nu sunt deloc sigure.

Peste 7000 de criminali, violatori și tâlhari sunt liberi pe străzile României. Aceasta este cifra oficială transmisă de  Ministerului Justiției în urma unei interpelări adresate de un deputat.

”La data de 18 septembrie nu mai puțin de 21.049 deținuți au fost eliberați mai repede din pușcărie, în baza legii recursului compensatoriu. Din cei eliberați, 7.003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie, corupție etc.

În acest moment, circulă liberi pe străzile României: 943 de criminali, 110 infractori condamnați pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mită. Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați în libertate, nu mai puțin de 634”, arată Florin Roman, deputat PNL.

 

Acesta trage un semnal de alarmă vizavi de faptul că eliberarea deținuților nu i-a motivat deloc pe aceștia să se integreze în societate.Mulți au comis imediat alte infracțiuni grave. ”Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1.877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru că au fost condamnate în alte dosare.

Cel mai grav este însă că nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omoruri calificate; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou! Față de luna iunie, numărul celor eliberați mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3.000”, a mai spus deputatul, amintind că PNL solicită PSD și guvernului abrogarea în regim de urgență a recursului compensatoriu.

”Solicităm totodată discutarea în regim de urgență a proiectelor depuse de PNL în Parlament, pentru sistemul de găsire urgentă a copiiilor dispăruți, pentru detenție pe viață pentru cei care ucid femei gravide și copii, introducerea brățărilor electronice. Fiecare oră de întârziere înseamnă noi drame pe străzile României, unde nimeni nu mai este în siguranță”, a arătat Florin Roman.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: