Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dușmanul lui Trump de la FBI recunoaște: Există Interceptări ilegale în anchetă!
Dușmanul lui Trump de la FBI recunoaște: Există Interceptări ilegale în anchetă!

Dușmanul lui Trump de la FBI recunoaște: Există Interceptări ilegale în anchetă!

James Comey, fostul director al FBI schimbat de Donald Trump la începutul anului 2017, a recunoscut că a ascultat ilegal oameni din politică.

Comey a admis, duminică, într-un interviu pentru Fox News că poliţia federală a comis „grave neglijenţe” la începutul anchetei asupra presupusei ingerinţe a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, anunță AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump l-a concediat brusc pe James Comey în 2017, iar acum sugerează că fostul  șef al poliției federale ar putea fi condamnat la o pedeapsă de „mai mulţi ani” de închisoare. La rândul său, Comey spune că a apărat constant FBI de atacurile preşedintelui SUA.

Dar, duminică, fostul director al FBI a recunoscut că un consilier pe probleme de politică externă din echipa de campanie a candidatului Trump în 2016, Carter Page – între timp pus sub acuzare în ancheta FBI privind ingerinţa rusă – a fost tratat mod incorect.

James Comey a recunoscut că mandatul FBI pentru supravegherea lui Carter Page, pe care el l-a semnat, conţinea „erori semnificative”. „Au fost grave neglijenţe, 17 lucruri ar fi trebuit să existe în mandate ori cel puţin să fie amintite sau calificate diferit”, a declarat fostul șef al FBI.

Erorile au fost detaliate într-un raport al inspectorului general al Departamentului Justiţiei dat publicităţii la 9 decembrie. Documentul respinge părtinirea politică din partea FBI în deschiderea anchetei, dar admite „erorile şi omisiunile” comise de agenţi atunci când au solicitat aprobarea justiţiei pentru a supraveghea convorbirile telefonice ale lui Carter Page.

Trump îl vrea la pușcărie pentru mulți ani

„Deci acum Comey recunoaşte că a greşit. Face asta numai pentru că a fost prins cu mâţa-n sac”, a comentat preşedintele american pe Twitter.

„Care sunt consecinţele pentru acest comportament ilegal? Ar putea fi mai mulţi ani de închisoare?”, a adăugat Donald Trump, care l-a îndemnat pe fostul director al FBI să le ceară scuze celor afectați de abuzurile pe care le-a patronat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: