Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Durere, lacrimi și flori la înmormântarea lui Petrică Mâțu Stoian. Mii de oameni strigă: „Petrică, Oltenia nu te va uita!”
UPDATE. Durere, lacrimi și flori la înmormântarea lui Petrică Mâțu Stoian. Mii de oameni strigă: „Petrică, Oltenia nu te va uita!”

UPDATE. Durere, lacrimi și flori la înmormântarea lui Petrică Mâțu Stoian. Mii de oameni strigă: „Petrică, Oltenia nu te va uita!”

Momente emoționante la Craiova. Îndrăgitului artist Petrică Mâțu Stoian este condus, miercuri, pe ultimul drum. Slujba religioasă este oficiată de un sobor de 9 preoți. Cei prezenți strigă de durere: „Mîțu, nu pleca!"

UPDATE:

Soborul de 9 preoți oficiază slujba de înmormântare a ajuns la Biserică. Sicriul se află în aceste momente în lăcașul de cult. Zeci de persoane s-au aflat în curtea bisericii, dar și în stradă. Oamenii au ieșit de la balcoane și l-au aplaudat pe Petrică Mâțu Stoian.

La această oră, slujba s-a încheiat. Sicriul cu trupul lui Petrică Mâțu Stoian se va îndrepta către cimitirul Ungureni, acolo unde va fi îngropat.

 


Știrea inițială: 

Cântărețul de muzică populară este condus pe ultimul drum cu muzică de dor și jale. Mii de oameni s-au strâns în fața Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova pentru a-i aduce un ultim omagiu celui ce a fost rapsodul Petrică Mâțu Stoian.

Trupul neînsuflețit al artistului a fost îmbrăcat în costum popular și înfășurat cu steagul tricolor și depus la Ansamblul Maria Tănase, acolo unde au mers să spună o rugăciune și să depună flori și lumânări toți cei care l-au îndrăgit. Oamenii strigă la unison: „Petrică, Oltenia nu te va uita!”

În curtea Ansamblului Maria Tănase din Craiova a fost instalat încă de luni un panou unde au rulat mai multe imagini cu regretatul cântăreț de muzică folclorică.

Artiști din toată țara se află la căpătâiul colegului lor, dispărut prematur.

Oamenii vor însoți cortegiul funerar spre Cimitirul Ungureni, din Craiova, unde îndrăgitul artist va fi înmormântat.

Sora și impresarul, audiați la IPJ Dolj. Primele declarații

Miercuri în jurul orei 09:00, sora interpretului Petrică Mâțu Stoian, dar și impresarul acestuia, au fost chemați pentru audieri la IPJ Dolj. De asemenea, la fața locului au fost prezenți și polițiștii din Reșița.

Urmează să fie audiate și alte persoane în cazul decesului cântărețului mehedințean. Totodată, oamenii legii l-ar audia și pe cardiologul lui Petrică Mâțu Stoian, care este din Craiova. Impresarul său, Doru Gușman, a spus că în jurul orei 11:00 dorește să plece, deoarece vrea să fie prezent la înmormântare.

„A trebuit să spun tot ce știu despre starea de sănătate a lui Petrică Mâțu Stoian dn ultimii 16 ani. M-a întrebat numai ce știu eu. Am vorbit cu el dimineața la 9, când era la cardiologie în Reșița și mi-a zis să stau liniștit că nu sunt probleme. Am mai vorbit o dată cu el la 11, era medicul acolo. Aia a fost ultima mea convorbire cu el. Mi-a spus (n.r. despre clinică). Era foarte încântat de clinică, că e frumos, în vârful muntelui. Mi-a spus că l-a consultat, i-a recomandat 15 zile de stat și va intra în camera hiperbară.

M-a sunat după ce a ieșit de acolo și mi-a zis că a fost excelent și mi-a trimis poză cu platoul de mâncare. Și am mai vorbit încă o dată la 9 seara, când a spus că merge să se culce că era obosit. (…) Să fiu sincer, pe mine nu mă interesează cum se soluționează. Petre este mort și nu trebuia să se ducă acolo. (…) A fost greșeala lui și a fost fatală. Nu avea ce să caute acolo. Avea probleme cardiace, nu trebuia să se ducă. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-am dus și eu cu el”, sunt o parte din declarațiile lui Doru Gușman, scrie cancan.ro.

Petrică Mîțu Stoian a fost depistat cu SARS-COV-2 la finalul lunii septembrie. S-a tratat acasă, mărturisesc apropiaţii, şi ar fi rămas cu sechele grave la plămâni. Artistul făcuse în luna februarie 2 doze de ser anti-Covid, adică acum 9 luni, însă nu avea şi a 3-a doză. Din cauza complicaţiilor care au apărut în urma infecţiei, mergea la recuperare într-o clinică privată din Reşita.

El s-a stins din viață, sâmbătă seara într-un spital din Reșita, moartea sa stârnind numeroase controverse.

Născut pe 18 septembrie 1960 în judeţul Mehedinţi, Petrică Mîțu Stoian a fost lansat pe scena muzicii populare de Mărioara Murărescu. Era divorţat şi nu avusese copii. Din anul 1995 a fost angajat al Ansamblul „Doina Gorjului” din Târgu Jiu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.