Evenimentul Zilei > Social > Durere fără margini pentru sora AUREI ION. Asta s-a întâmplat la mormântul tinerei care a murit în accidentul aviatic din Apuseni.
Durere fără margini pentru sora AUREI ION. Asta s-a întâmplat la mormântul tinerei care a murit în accidentul aviatic din Apuseni.

Durere fără margini pentru sora AUREI ION. Asta s-a întâmplat la mormântul tinerei care a murit în accidentul aviatic din Apuseni.

Mariana Ciucă, sora medicului rezident care a murit în accidentul aviatic din Apuseni, în care a sfârșit și pilotul Adrian Iovan, a făcut un gest înduioșător la mormântul Aurei. Imaginea a spus mai mult de o mie de cuvinte despre suferința și dorul lăsate în urma morții sale.

În ianuarie 2019 se împlinesc 5 ani de la tragedie, iar familia Aurei Ion, de atunci, se adună de Sărbători la mormântul fetei pentru a-și alina dorul și suferința.

Anul acesta, familia a împodobit un brad imens lângă locul unde își duce odihna veșnică cea ce a fost Aura Ion.

Tot pentru Aura, Mariana a înființat și o asociație prin care a ajutat până acum sute de copii din medii defavorizate, ducându-le rechizite, haine, cărți, alimente și oferindu-le ajutor în tot ceea ce le-a fost necesar. Practic, sora rezisdentei care a pierit în Apuseni a muncit zi și noapte pentru a ține amintirea surorii ei vie și în slujba celor nevoiași.

„Scopul propus a se realiza prin obiectul de activitate al Asociaţiei “AURA ION” este ideal şi nepatrimonial, fiind orientat către toţi aceia asupra cărora carenţele sociale şi-au pus amprenta, luptând împotriva neajunsurilor, a maladiilor de la faze incipiente, la ultimul stadiu, a violenţei domestice, a degradării umane, în acest sens ajutând copii bolnavi, orfani, abandonaţi, mame văduve, femei bătute, bătrâni abandonaţi de familii, etc”, a scris Mariana Ciucă.

Prelevarea de organe, drumul către moarte pentru Aura Ion şi Adrian Iovan

Medicii Valentin Calu (Spitalul Elias), Cătălin Pivniceru (Spitalul Regina Maria), Radu Zamfir (Spitalul Fundeni), Sorin Ianceu (Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor), Aura Ion, studentă la Spitalul Militar, pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu au plecat spre Oradea în ziua de 20 ianuarie pentru a preleva ficatul unui donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Nu era prima acţiune de acest gen pentru e Aura Ion și-a pierdut viața la 23 de ani.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.