Evenimentul Zilei > International > După o zi de căutări, doar 20 de supraviețuitori de pe râul Niger au fost găsiți, în urma naufragiului cu 180 de pasageri
După o zi de căutări, doar 20 de supraviețuitori de pe râul Niger au fost găsiți, în urma naufragiului cu 180 de pasageri

După o zi de căutări, doar 20 de supraviețuitori de pe râul Niger au fost găsiți, în urma naufragiului cu 180 de pasageri

Cercetările au continuat joi, după scufundarea cu o zi înaintea unei bărci cu peste 180 de pasageri la bord, dar nu au fost găsiți în viață 20. Se caută cu disperare supraviețuitori, dar șansele sunt reduse.

Cercetările au continuat joi pe râul Niger, după scufundarea cu o zi înainte a unei bărci cu peste 180 de pasageri la bord.

„Au fost recuperate încă nouă cadavre din acest naufragiu, ducând astfel numărul de cadavre găsite la 45. Căutările continuă, a declarat Abubakar Shehu, un oficial local, care supraveghează operațiunile de salvare în nord-vestul  Nigeriei.

Autoritățile locale spun că doar 20 de pasageri au fost găsiți în viață în timpul operațiunilor de salvare de miercuri şi, prin urmare, numărul morților ar putea crește la 160, deoarece despre majoritatea celor dispăruți se presupune că s-au înecat, scrie romaniatv.net.

Bărcile se răstoarnă frecvent pe cursurile de apă ale Nigeriei, în timpul sezonului ploios. Motivele sunt de obicei felul în care încărcate navele. Acestea sunt adesea supraîncărcate și slab întreținute iar, din cauza lipsei de experiență, marfa este dispusă haotic. Dar cu toate acestea, răsturnarea ambarcațiunii de miercuri este una dintre cele mai tragice din ultimii ani.

Barca din lemn, nu numai că era în stare proastă,dar ducea mai mult decât dublul numărului de pasageri pe care era autorizată să-i transporte, au precizat autoritățile. Barca a plecat un oraș din statul Niger , aflat în centrul continentului cu destinația Wara, din statul Kebbi, situat în nord-vest. La o oră după ce a părăsit locul de îmbarcare, ambarcațiunea veche s-a rupt efectiv în două. Pe lângă pasagerii care stăteau prin toate locurile, nava transporta și o încărcătură de saci de nisip, extrasă dintr-o mină de aur din apropiere.

Tragedia de miercuri se întâmplă la mai puțin de trei săptămâni de o alta, asemănătoare.La începutul lunii mai, o altă barcă supraîncărcată s-a răsturnat în statul Niger, provocând decesul a 30 de persoane. Nava, care transporta în jur de 100 de oameni, s-a rupt în două după ce a lovit un buştean, în timpul unei furtuni.

Nigerul, unul dintre cele mai mari trei râuri ale continentului, iar, după Nil și Congo, este una din principalele căi navigabile din Africa de Vest.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: