Evenimentul Zilei > Vremea > După o noapte cu minime de -7 grade, astăzi, avem parte de maxime care surprind meteorologii
După o noapte cu minime de -7 grade, astăzi, avem parte de maxime care surprind meteorologii

După o noapte cu minime de -7 grade, astăzi, avem parte de maxime care surprind meteorologii

ANM a transmis prognoza meteo pentru astăzi, 28 octombrie.  Meteorologii anunță temperaturi ridicate pentru această perioadă pe tot parcursul zilei de joi, în cea mai mare parte a țării.

Pentru data de 28 octombrie meteorologii anunță soare și temperaturi destul de ridicate pentru acest sfârșit de toamnă. Potrivit prognozei emise ne așteaptă o zi mult mai caldă decât precedenta. Vremea se va încălzi ușor în majoritatea regiunilor țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea, în zona de sud a Banatului.

Anunțul făcut de meteorologi: temperaturi de 19 grade aproape în toată ţara

Vremea va fi frumoasă, iar valorile diurne în creștere ușoară faţă de ziua anterioară şi se vor situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări noaptea în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 19 grade, iar cele minime între -7 grade în estul Transilvaniei şi 9…10 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief va fi ceaţă.

Capitală – 28 octombrie: vremea va fi frumoasă joi. Cerul va fi însorit pe întreaga durată a zilei. Minima va fi de doar 2 grade, dar maxima va fi de 16-17 grade Celsius. Vremea continuă să fie asemănătoare și în următoarele zile, dar diferența dintre minima și maxima zilei se va mai reduce în Capitală.

În Brașov va fi soare toată ziua, iar temperaturile vor fi cuprinse între 1 și 14 grade Celsius. Vineri va fi și mai cald, cu temperaturi cuprinse între 3 și 17 grade Celsius. Și în Constanța vremea va fi destul de frumoasă și caldă joi. Temperatura maximă va fi de 17 grade, iar minima de 3 grade Celsius Cerul va fi în mare parte însorit. Vântul va sufla slab, iar temperaturile vor continua să fie ridicate și în zilele următoare.

Cum va fi vremea vineri şi sâmbătă 

Vineri va continua să se încălzească uşor, îndeosebi în regiunile intracarpatice, unde cerul va fi mai mult senin. În restul teritoriului, în prima parte a zilei cerul va fi mai mult senin, apoi treptat nebulozitatea se va accentua şi extinde, iar noaptea, izolat şi trecător se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, iar în a doua parte a intervalului şi în zona Carpaţilor Meridionali.

Temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 20 de grade, iar cele minime se vor încadra în general între 3 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief va fi ceaţă. În Capitală, cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

Sâmbătă valorile termice, în marea lor majoritate, se vor situa uşor peste mediile multianuale specifice sfârşitului lunii octombrie. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar în sud, sud-est şi parţial în nord-est nebulozitatea de tip stratiform va persista în cea mai mare parte a intervalului, iar pe suprafeţe mici va ploua slab sau va fi burniţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vestul şi nord-estul ţării, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, izolat mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă. În Capitală, vremea va fi predominant închisă şi trecător vor fi condiţii de burniță. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade, anunţă ANM.