Evenimentul Zilei > Justitie > După 12 ani de la o crimă care a îngrozit Italia, un român a fost trimis în judecată. Victima și-a pierdut cunoștința și s-a înecat
După 12 ani de la o crimă care a îngrozit Italia, un român a fost trimis în judecată. Victima și-a pierdut cunoștința și s-a înecat

După 12 ani de la o crimă care a îngrozit Italia, un român a fost trimis în judecată. Victima și-a pierdut cunoștința și s-a înecat

Un român a fost trimis în judecată, în Italia, și va trebui să dea explicații în fața judecătorilor, pentru o crimă care a avut loc în urmă cu mai bine de 12 ani.

La mai bine de 12 ani după moartea lui Salvatore Sarullo, îngrijitorul „Laghett di Amis” din Cascina Bergamina, Bareggio, autoritățile din Italia au reușit să rezolve dosarul. La data de 16 iunie 2009, bărbatul s-a înecat în timp ce încerca să scape de un atac. El a fost victima unei tentative de jaf pusă la cale de nomazi români, după cum notează siteul stiridiaspora.ro.

Bărbatul a fost lovit în cap, și-a pierdut cunoștința și s-a înecat

Cadavrul a fost găsit de pompieri în timp ce plutea cu fața în jos, lângă debarcader. Salvatore se înecase după ce fusese lovit violent la cap. El și-a pierdut cunoștința și nu a mai putut înota, după cum au stabilit anchetatorii.

Au urmat mai multe luni de investigații în taberele de romi care își duceau existența în jurul lacului. Aceștia jucau rol de angajați, funcționari din domeniul sănătății și angajați ai biroului de evidență pentru a putea circula liber, spune sursa citată.

În acest caz a fost arestat Dan Mihalache N., un român ce fugise din țară după ce comisese o crimă. Alți doi complici ai acestuia sunt căutați de poliție. În seara de 15 spre 16 iunie 2009, patru români au încercat să jefuiască un bar aflat lângă lacul Bergamina, iar la un moment dat au dat peste paznic. Carabinierii au monitorizat toate taberele de romi nomazi până când au identificat mica tabără frecventată de grup în zona Rho. Tabăra cu pricina, din care plecaseră mai multe grupuri de infractori nomazi, a fost ulterior evacuată.

Românul a fost trimis în judecată

Românul Marius Elvis D., în vârstă de 39 de ani, care nu are domiciliu stabil în Italia și a fost „declarat de negăsit” la 1 octombrie, în urmă cu doi ani, a fost trimis în arest preventiv la Prima Curte de Apel din Milano, potrivit decretului prin care s-a dispus procesul. Primul termen al procesului va avea loc la data de 16 noiembrie. Drăghici „în complicitate cu alte persoane neidentificate” a încercat mai întâi să fure din locuința lui Sarullo din Bari și apoi, odată descoperit de victimă, l-a atacat „cu un levier și o bâtă de lemn bătut în cuie, provocându-i grave leziuni corporale”, se afrimă în rechizitoriul întocmit de procurori.