Duminică se decide cine ne reprezintă la Eurovision 2019!

Duminică se decide cine ne reprezintă la Eurovision 2019!

Finală cosmopolită a Selecţiei Naţionale Eurovision. Anul acesta, lupta pentru a reprezenta România la cea mai mare competiţie muzicală internaţională se dă între 12 piese de top, cu autori de pe toate continentele. Mai mult de jumătate dintre melodiile finaliste ale competiţiei sunt semnate de autori străini, iar artiştii figurează în topuri din ţară şi din străinătate. Finala Selecției Naționale va avea loc duminică, la Sala Polivalentă din București și va fi transmisă în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, de la ora 20.30.

Ordinea intrării pe scenă în finala de duminică este următoarea:

1. Renegades - Linda Teodosiu,

2. Right Now - Olivier Kaye,

Ne puteți urmări și pe Google News

3. Dear Father - Laura Bretan,

4. Skyscraper - Teodora Dinu,

5. We Are The Ones - Claudiu Mirea,

6. Your Journey - Aldo Blaga,

7. On a Sunday - Ester Peony,

8. D A I N A – Letiția Moisescu & Sensibil Balkan,

9. Army Of Love - Bella Santiago,

10. Destin – Trooper, 11. Without You (Sin Ti) - Dya & Lucian Colareza și

12. Underground - Vaida

PREMIERĂ: Juriu internaţional

Câștigătorul Selecției Națio nale va fi ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, câştigătoarea Eurovision din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC de la cel mai cunoscut site independent, wiwibloggs. com, Șerban Cazan, Head of Production HaHa- Ha Production și celebrul artist moldovean Alex Calancea. Şi publicul va fi jurat al finalei naționale. În ultimul act al Selecției Naționale, punctajele obţinute prin televot vor avea ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.

Și Cătălin Botezatu „urcă” pe scenă

Gazdelor show-urilor Selecţiei Naţionale, Aurelian Temişan şi Ilinca Avram li s-a alăturat în finală Alina Ionescu, prezentatoarea emisiunii „Zile cu still” de la TVR 2. „Eurovision- ul este un fel de Campionat European de fotbal, doar că aici ne jucăm cu muzica. Dar, în ambele cazuri, este şansa unui cântăreţ de la noi să demonstreze că suntem un popor care iubim frumosul şi ştim să-l celebrăm şi prin muzică. În seara finalei, voi schimba vreo 3-4 ţinute semnate Cătălin Botezatu, care a fost mai bucuros ca mine atunci când a aflat despre prezenţa mea la Eurovision”, a mărturisit Alina. Netta, reprezentanta Israelului, câştigătoarea precedentei ediţii Eurovision cu piesa „Toy”, va susţine un recitat în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România. În vârstă de 25 de ani, artista care i-a adus Israelului trofelul folosind în melodie ineditele „sunete de găină“, dar şi mesajul puternic despre condiţia femeii în societatea de astăzi, va urca duminică, 17 februarie, pe scena Sălii Polivalente din Capitală. „Invitația de a cânta la Selecția Națională mă onorează. Aștept cu nerăbdare recitalul de la București și sărbătoarea alături de toți oamenii incredibili care mă așteaptă acolo. Va fi o seară incendiară!”