Evenimentul Zilei > Social > DULCIURILE de HALLOWEEN care te pot UCIDE. Ai grijă cât MĂMÂNCI din acest DESERT
DULCIURILE de HALLOWEEN care te pot UCIDE. Ai grijă cât MĂMÂNCI din acest DESERT

DULCIURILE de HALLOWEEN care te pot UCIDE. Ai grijă cât MĂMÂNCI din acest DESERT

În trecut, sărbătoarea de Halloween reprezenta un moment în care oamenii se deghizau şi făceau gălăgie pentru a alunga spiritele rele. În ziua de azi, majoritatea persoanelor văd această sărbătoare ca pe un prilej de a mânca dulciuri.

Autoritățile americane avertizează că, printre aceste dulciuri, există unul care are efecte adverse extrem de periculoase, în cantități mari.

Jeleurile cu aromă de lemn dulce conțin o substanță provenită din rădăcina lemnului dulce, care modifică nivelul potasiului din organism. Dacă acesta scadeprea tare, efectele pot ajunge de la tensiune arterială crescută, până la moarte.

Din fericire, este nevoie de o cantitate apreciabilă de astfel de dulciuri pentru a avea cu adevărat probleme. Un adult de peste 40 de ani ar trebui să consume zilnic 60 de grame de jeleuri, timp de două săptămâni, iar apoi ar avea într-adevăr probleme cu inima, scrie Antena3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.