Ducu Bertzi, membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), a fost audiat joi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu modul de înființare, în 2011, a Radio Chișinău de către SRR împreună cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se precizează într-un comunicat de presă.
"Contextul s-a datorat faptului că întreg Consiliul de Administrație al SRR, numit în 2010, este audiat în dosarul 664/P/2013 cu privire la modul de înființare, în 2011, a Radio Chișinău, de către SRR împreună cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, condus în acea perioadă de domnul Eugen Tomac. Audierile de la Parchetul General se află în curs și deocamdată nu putem face alte declarații", se precizează în comunicatul casei de avocatură.
Conform sursei citate, Ducu Bertzi s-a opus modului de implementare a proiectului deschiderii la Chișinău a respectivului post de radio.
"Domnul Ducu Bertzi, exprimându-și încă o dată deplina încredere în organele de urmărire penală și respectând secretul urmăririi penale, se vede, totuși, obligat de avalanșa de informații privind audierea sa să reafirme public faptul că, la vremea respectivă, s-a opus, în cadrul Consiliului de Administrație al SRR — prin luări de poziție și vot—, modului de implementare a proiectului deschiderii la Chișinău a postului de radio în cauză", se mai precizează în comunicat.
Cântărețul Ducu Bertzi a fost audiat joi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar în care este implicat și președintele PMP, Eugen Tomac, relateză Agerpres.
Potrivit unor surse judiciare, Ducu Bertzi este suspectat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracțiune săvârșită în calitate de membru al Consiliului de Administrație al SRR.
Sursele citate au precizat că faptele cercetate se referă la perioada 2010-2014, iar procurorii investighează modul în care CA al SRR a luat decizia de a achiziționa acțiuni la o societate comercială care deținea un post de radio în Republica Moldova.
Cercetările în acest dosar au fost începute în urma unei sesizări depuse de Corpul de control al prim-ministrului, în care erau reclamate nereguli în legătură cu modul în care au fost cheltuite mari sume de bani la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, condus până în 2012 de Eugen Tomac.