Jenica Tabacu a fost găsită spânzurată în propria casă, înainte de Crăciun. Imediat au apărut speculații privind motivul sinuciderii, vornbindu-se ba de o bloală incurabilă, ba de influența energiilor din Castelul devenit în ani loc de pelerinaj pentru amatorii de senzații tari din lumea ezoterică.

Acum, fiica directoarei a postat pe Facebook un mesaj care adâncește misterul morții mamei sale. Rafaela Moraru, creatoare de modă, fiica directoarei, nu s-a împăcat cu gândul morții mamei saale și continuă să caute responsabilul pentru tragedie:

„Nu mai pot si nici nu mai vreau sa tac! Sufletu-mi lacrimeaza! Eu am pierdut-o pe mama! Nimeni si nimic nu o poate aduce inapoi! Dar vreau sa trag un SEMNAL MARE de alarma pentru toti cei care au oameni dragi in familie cu probleme psihice! Mare grija unde, cum si mai ales CINE ii trateaza! Eu nu am reusit sa fac fata DEPENDENTEI uriase create de acest fost medic psihiatru! "SALVATORUL" asa cum il numea mama "a tratat-o" in 2010 de depresie. Medicamentele puternice prescrise au scos-o intr-un timp  relativ mic dintr-o depresie severa, insa nu a fost suficient, pentru ca nu tratasera in intregime problema, ci doar superficial! Stiam ca au pastrat legatura de-a lungul anilor, insa nu am luat in serios niciodata ce ne transmitea mama ca-i spunea "EMINENTA"! MARE GRESEALA !!! Problemele psihice nesolutionate corespunzator care trenau de ani de zile si care s-au accentuat, problemele existente ca in orice familie, dar mai ales INDUCERILE acestui om cum ca el are cariera PERFECTA, familia  PERFECTA, nepotii PERFECTI, viata PERFECTA si TRATAMENTELE PUTERNICE "sugerate" de acest fost medic psihiatru aflat la pensie, procurate pe sub mana de mama au condus la acest deznodamant tragic! Nu am crezut niciun moment ca un fost medic renumit, din niste inregistrari si mesaje ale unui om bolnav, fara sa-mi vada sotul, poate sa-i puna un diagnostic atat de grav: PSIHOPAT ! Si sa continue sa se joace cu mintea mamei atata timp! CONTROLUL URIAS pe care acesta il exercita asupra mamei prin iubirea enorma pe care mi-o purta, dar transformata in patologie deja, datorita bolii, a distrus treptat orice "colac" de salvare! REGRET ca nu am avut curajul sa merg la politie pentru a face o plangere atunci cand, poate, reuseam sa schimb ceva! REGRET ENORM! Ceea ce m-a oprit a fost frica de respingere a parintilor mei, in speta a mamei mele si frica de a nu recunoaste si "a-l proteja" in continuare pe "SALVATOR"!  Acum este TARDIV pentru mama, pentru mine, pentru familia noastra! Va veni vremea justitiei divine! 

Insa, luati aminte! Daca postarea mea va reusi sa ajute macar un suflet, este suficient!

Depresia este o boala grea, ascunsa si mult mai periculoasa decat cancerul! Poti sa razi, poti sa glumesti, poti sa mimezi bucuria, insa fara TRATAMENT ADECVAT si SPRIJINUL REAL al apropiatilor va culmina cu o tragedie!”

 

 

Rafaela Moraru a scris și imediat după moartea mamei sale un mesaj sfâșietor pe Facebook, punând atunci capăt speculațiilor că mama sa ar fi fost victima unei crime: ” Va multumesc pentru gandurile bune…  Mama, sotia, personalitatea remarcabila a Municipiului Campina, Jenica Tabacu, a ales drumul catre Îngeri! 

In acest an, Sarbatoarea Craciunului o vom petrece impreuna la Castel, in Familie, asa cum si-a dorit dintotdeauna!

"Doamna Hasdeu", asa cum o alinta tata, va fi ghidul inimilor celor care au cunoscut-o, pentru ultima data, incepand de luni, dupa-amiaza, 24.12.2018, pana miercuri de dimineata, cand va pleca spre locul vesniciei, Cimitirul "Invierea lui Lazar", unde vor avea loc funerariile, la ora 12:00. 

" Poete, moartea moare! Iar tu vei dainui! "”

 

Rafaela Moraru este creatoare de modă, căsătorită șii  mama unui copil.

Vă reamintim că Jenica Tabacu a fost găsită spânzurată în propria casă din Câmpina. Descoperirea macabră a fost făcută vineri, 21 decembrie 2018, de o rudă. Se speculase din prima clipă că e vorba de o sinucidere, dar mesajul Rafaelei a fost prima declarația a unui apropiat care confirmă acest lucru.

Tabacu era directoarea celebrului muzeu din oraș, de fapt un castel construit și decorat de eruditul Bogdan Petriceicu Hașdeu în memoria fiicei sale Iulia moartă la numai 18 ani. Jenica Tabacu, 50 de ani, și-a dedicat aproape toată viața studiului operei lui Hașdeu, dar și-a canalizat energiile și pentru salvarea monumentului și păstrarea lui în patrimoniul orașului.

Luni 24 decembrie, trupul a fost depus la castel și familia a stat acolo până miercuri, 26 decembrie, când a avut loc înhumarea.

 

Te-ar putea interesa și: