Conform bistriteanul.ro, la nici doi ani de la inagurare, DN15 A a luat-o la vale. Grozăvia poate fi “admirată” în zona dealurilor din Teaca, unde pe 100 de metri a dispărut un întreg sens de mers.

Constructorul dă vina pe proprietarul unui teren din zonă care ar fi făcut lucrări la un versant, dar învinuitul s-a apărat şi a spus că dealul nu a fost asigurat cum trebuie.

Groapa formată are un metru și jumătate adâncime, iar în unele porțiuni s-a extins și la cel de-al doilea sens de circulat.

Firma care a inaugurat drumul în 2015, are termen până la 15 noiembrie să finalizeze această lucrare de consolidare. „Această alunecare a început în primăvara acestui an. S-a produs treptat. Acolo sunt 5 kilometri care sunt consolidați, mai puțin porțiunea aceasta, care nu a necesitat consolidare, pentru că terenul era stabil. Cred că sunt de vină ceva infiltrații de apă. Nu putem da vina pe om că și-a lucrat pe terenul lui. Fiecare face ce vrea cu terenul său”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro. Alexandru Slavita, șeful Secției Drumuri Naționale Bistrița.

Din 2017, lucrarea iese din garanție, astfel că următoarele reparații vor fi efectuate de cei de la Drumuri Naționale. Reabilitarea acestui drum a costat 36 de milioane de euro.