Evenimentul Zilei > Actualitate > Drulă l-a executat pe șeful de la FC Rapid. Motivul a fost premierul Cîțu
Drulă l-a executat pe șeful de la FC Rapid. Motivul a fost premierul Cîțu

Drulă l-a executat pe șeful de la FC Rapid. Motivul a fost premierul Cîțu

Șeful Clubului Sportiv Rapid București a fost revocat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, aflat pe ultima sută de metri a mandatului.

Atleta Valy Caciureac a fost informată că mandatul său în fruntea FC Rapid București a fost revocat, drept urmare începând cu data de 3 septembrie aceasta este șomeră.

În locul lui Valy Caciureac, Drulă și-a numit consilierul, pe nimeni altul decât Mircea Costin Zamfir, care a lucrat înainte de a fi în Ministerul Transporturilor, la un ONG din Măgurele.

Ce i-a cășunat lui Drulă

Surse din interirul lui FC Rapid ne-au declarat că ministrul Drulă s-a enervat rău de tot când a aflat că Valy Caciureac l-a invitat pe premierul Florin Cîțu, la ceremonia de inaugurare a noului stadion pe care va juca Rapid București.

Potrivit acelorași surse, Drulă i-ar fi cerut lui Valy Caciureacă să anuleze invitația însă aceasta a refuzat pe motiv că pentru reconsutrucția noului stadion ar fi fost folosite și fonduri guvernamentale.

În perioada în care Valy Caciureac a condus CS Rapid București, multe dintre secțiile sportive au prins viață, de menționat fiind echipa de handbal feminin care s-a clasat pe locul patru în campionatul național.

Scandalul dintre Drulă și Cîțu

La mijlocul lunii aprilie, Drulă l-a numit pe Florin Cîțu un ”zombie politic”, ca urmare a deciziei premierului de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment”, a spus Drulă la acel moment.

Premierul Cîțu nu a reacționat dar l-a așteptat pe Drulă la cotitură, și i-a reproșat la un moment dat că nu a fost în stare să cheltuie toți banii alocați de la bugetul de stat pentru construcția de autostrăzi. Ba mai mult, după scandalul de la Feteși, Cîțu i-a cerut demisia șefului CFR, impus de Drulă.

Relația dintre cei doi nu a fost una amicală. La predarea mandatului de ministru al Transporturilor, Drulă l-a ”pișcat” din nou pe Cîțu.

„Plec din cauza unui premier iresponsabil și incapabil să înțeleagă ce înseamnă conducerea unui guvern, un premier despre care am spus odată că e un zombie politic și care nu înțelege că e terminat politic. Da, Florine, s-a terminat. Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea”, a comentat Drulă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: