Ce fel de droguri consuma creatorul de modă Răzvan Ciobanu

Ce fel de droguri consuma creatorul de modă Răzvan Ciobanu

Chiar în ziua înmormântării, presa a eliberat în spațiul public o înregistrare în care creatorul de modă avea un comportament straniu, efectele drogurilor pe care le consumase fiind vizibile. Răzvan Ciobanu a fost surprins de un bărbat, în timp ce zăcea într-o poziție nefirească, la ieșirea dintr-un supermarket.

Se pare că filmarea a fost realizată în urmă cu câteva luni, în preajma sărbătorilor de iarnă, f ind zăpadă afară, iar designerul era îmbrăcat neadecvat temperaturilor scăzute, în picioare având o încălțăminte de tip papuc. S-a speculat că Răzvan Ciobanu ar fi sub infl uența drogului „Zombie” în imaginile prezentate, în care se vede cum încearcă, delirant, să lovească cu pumnul gheața de pe jos, însă Gigel Lazăr, președintele executiv al Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO), face lumină în acest caz, explicând cititorilor EvZ tipologia consumatorilor de stupefiante.

„Urmărind cu atenție înregistrarea video, pot spune că nu se afla sub influența acelui drog numit Zombie. 99 % dintre persoanele care îl consumă nu sunt capabile să poarte un dialog. În acel video se poate observa cum Răzvan Ciobanu a dialogat cu persoana care îl întreba dacă acesta se simte bine. Acel comportament al creatorului de modă se poate datora fie consumului de alte droguri, fie că era foarte obosit sau că se afla sub influența băuturilor alcoolice”, ne-a declarat Gigel Lazăr. Apropiații lui Răzvan Ciobanu au subliniat de multe ori în această perioadă că designerul nu se atingea de alcool.

Ne puteți urmări și pe Google News

Răzvan Ciobanu ar fi putut consuma un cocktail mortal din greșeală

Marian Burlacu, vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție a declarat că „Răzvan Ciobanu a murit într-o stare critică și a mers cu mașina, pe o distanță destul de mare, de 850 de metri în linia dreaptă”. Despre acest lucru, Gigel Lazăr explică că „orice este posibil în momentul în care te afli sub influența consumului de droguri. Cel mai mult contează cum reacționează organismul. De exemplu, poți merge drept, dar tu să vezi că mergi în zig-zag”. De asemenea, s-a mai vehiculat faptul că în urma testelor rapide efectuate, Răzvan Ciobanu a fost descoperit cu cinci tipuri de droguri. „Designer-ul putea să nu fi consumat 5 tipuri de droguri de-o dată. Era suficient dacă a combinat două-trei tipuri, pentru că în momentul în care se combină mai multe tipuri de droguri, în organism „se mai nasc” alte forme de droguri”, conchide Gigel Lazăr.

Drogurile care i-au adus moartea

Amfetaminele fac parte din categoria drogurilor de mare risc. Acestea sunt substanțe sintetice, fabricate în laboratoare clandestine. De exemplu, Mefedrona. Drogurile din această categorie dau consumatorului psihoză, amețeală, afecțiuni de ordin fiziologic și comportamental, schimbări de atitudine sau temeperament, oboseală sau slăbiciune acută.

Metamfetaminele cuprind în general Ecstasy și derivate din acesta: MDMA, MDA, MDEA. Formula de consum la acestea sunt fie injectarea, fie înghițirea, fumatul sau inhalatul. Sunt droguri psiho-stimulent de euforie și excitație, care sporesc cantitatea de dopamină eliberată în mod natural de organism.

Printre efectele metamfetaminelor se întâlnește euforia, creșterea energiei și a agitației, tulburările de deficit de atenție și hiperactivitate. Este de menționat faptul că efectul metamfetaminelor este de 3,5 ori mai mare ca în cazul cocainei.

 

Metoda prin care consumatorii cheamă distribuitorii de droguri

Este de menționat și faptul că la petrecerile de pe litoral, concerte sau petreceri din cluburi, „se pot vedea foarte multe persoane purtând ochelari de soare. Puțini știu că mulți folosesc această „tehnică” pentru a le atrage atenția dealerilor de droguri că sunt dispuși să consume sau că și-ar dori. Plus, dimineața, lumina soarelui le provoacă mari dureri de cap dacă nu au ochelari de soare. Consumul de droguri a crescut în cluburi. Și ne putem da seama după simplul fapt că se vinde mai multă apă plată decât bere. Consumatorii știu că nu este o combinație foarte bună consumul de alcool și droguri, pentru că astfel li se instalează cu cea mai mare ușurință stările de paranoia”, a mai dezvăluit Gigel Lazăr.

 

Și homosexualii sunt fiii Bisericii

Răzvan Ciobanu a recunoscut, la finalul anului 2004, că acesta este gay. În urma decesului acestuia, au apărut tot felul de declarații conform cărora acesta nu ar fi trebui să fie înmormântat cu slujbă din cauza orientării sexuale. Preotul Eugen Tănăsescu (foto), purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a făcut lumină în acest caz: „Homsexualitatea este un păcat ca celelalte, iar aceștia rămân în continuare fiii Bisericii. În primul rând, biserica nu îngroapă cu sila ci răspunde cererii familiei celui decetat. Numai în cazul în care cel decedat a trecut la o altă religie sau a dat o declarație scrisă bisericii în care a fost botezat, prin care renunță la certificatul de botez, adică nu se mai consideră fiu al lui Dumnezeu, ori a stipulat că nu dorește înmormântare într-un testament sau document oficial, nu se face slujbă”.

Coincidență stranie

Răzvan Ciobanu s-a stins din viață pe data de 29 aprilie, exact în a doua zi de Paști, în urma unui grav accident rutier. Designerul a murit în aceeași zi spirituală în care și-a găsit sfârșitul un alt stilist din România, Marian Dârță, în urma unei boli necruțătoare. „Mă uimește faptul că ai ales să pleci în a doua zi de Paști! Știi cum se spune, de mână cu Iisus! În aceeași zi cu prietenul Dârță! Bravo vouă!”, a declarat Rita Mureșan.