Editura Evenimentul si Capital

Drogul cel mai ieftin îl găsești la liber. Peste tot! | România cititorilor

Alexandru Ghillis
Autor: | | 0 Comentarii | 2359 Vizualizari

ATENŢIE! Cititul acestui articol vă poate afecta iremediabil somnul raţiunii!!! S-ar putea ca titlul de mai sus să atragă repede atenţia unor persoane interesate de chilipir! E problema lor.

Străvechii locuitori ai tărâmului american, amerindienii, pe lângă cultivarea porumbului, atunci când făceau pace între două triburi rivale, o pecetluiau fumând aşa-numita „pipă a păcii”. Fiindcă, pentru prima oară în lume, tot ei cultivau şi tutunul. După descoperirea şi începutul colonizării Americilor, obiceiul fumatului a prins imediat la invadatorii albi, care l-au adus curând în Europa, unde a transformat repede în dependenţi captivi o mulţime de oameni din toate straturile sociale, de la regi la cerşetori. De aici, în scurtă vreme, inhalarea fumului de tutun s-a răspândit treptat şi în restul lumii. Pe meleagurile României de azi, fumatul are o istorie de circa patru sute de ani.

Dacă la începuturi se pufăia peste tot doar din pipe şi din narghilele, mai târziu au început să fie confecţionate şi ţigări, adică trabucuri – produse scumpe - iar mult mai târziu, spre sfârşitul secolului XIX şi până în prezent, s-a dezvoltat o extrem de profitabilă industrie a tutunului. Care pune la dispoziţia consumatorilor o gamă foarte variată de ţigarete. Până în prima jumătate a secolului XX, s-au remarcat prea puţin şi nu erau luate în consideraţie la modul serios efectele nocive ale acestui viciu pentru organismul uman, care nu a fost programat genetic să inhaleze fum. În anii ce au urmat, medicina modernă a demonstrat ştiinţific urmările catastrofale ale fumatului asupra sănătăţii oamenilor, intens popularizate prin toate canalele de mass-media şi alte mijloace de comunicare.

Faptul că obiceiul de a fuma pleacă de la una sau mai multe ţigări, ajungând repede la dependenţă şi la creşterea nevoii numărului de ţigări fumate zilnic, ducând garantat la degradarea gravă a sănătăţii şi adesea la deces, face ca tutunul destinat consumului să fie considerat – şi este, neoficial, considerat – unul dintre cele mai periculoase droguri, fiind ieftin şi accesibil oricui şi la orice vârstă. Din păcate, nu se poate lua nicio măsură în vederea interzicerii lui, fiindcă numărul fumătorilor în lume este uriaş, iar profitabilitatea industriei producătoare de tutun este imensă.

În joacă, pufăiam - de copil - în podul casei, ţigări din frunze uscate, răsucite în hârtie de ziar, ca mai apoi, în wc-ul de la liceu să trec la ţigarete adevărate. După douăzeci de ani de fumat, m-am lăsat definitiv de el. Fără etape. Brusc. Altfel nu există nicio şansă să te poți elibera din atracţia perfidă a acestei plăceri letale. Începutul e greu. Restul, depinde de ambiţie: care pe care!

Dragi fumători învederaţi, staţi calmi şi savuraţi-vă dozele de tutun! Autorităţile române nu vor mişca niciodată absolut niciun deget pentru a lua decizii radicale, fiindcă şi în sânul lor colcăie o mulţime de dependenţi ai acestui drog.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor

Un iranian care seamănă izbitor cu Messi a fost denunțat de 23 de femei pe care le-a păcălit să se culce cu el! „Mi-a promis că mă ia cu el în Spania”. Foto

Pagina 1 din 1


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI